BEHÇET HASTALIĞI TEDAVİSİ VE HACAMAT

Behçet hastalığı tüm dünyada aynı isimler anılmaktadır. Nedeni ise başarılı Türk hekimlerimizden olan doktorumuzun hastalığı belirlemesi ve ayrımını yapması, tanısını koymasıdır. Bu hastalık bağışıklık sistemine bağlı olan rahatsızlıklardan biridir. Tedavisi tam olarak bulunmamaktadır. Sinir tutulumu ile kendini göstermeye başlar bu hastalık. Hem bayanlarda, hem de erkeklerde görülebilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkmaktadır ve beylerde daha etkili olarak görülmektedir. Felç bu rahatsızlığın önemli sonuçlarından biridir. Gözlerde sorun yaşanması, menenjit ve hastaların psikolojik sorunlar yaşaması da maalesef görülmektedir.

Dünyanın bazı coğrafyalarında bu hastalık daha fazla görülmektedir. Buna ülkemiz de dahildir. Ancak genetik özelliklere bağlı olup olmadığı da net olarak tespit edilebilmiş değildir.
Behçet hastalığının kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Ancak, bazı ek tedaviler gerçekten hastayı rahatlatır, olumlu yönde ilerlemelerini sağlar. Bu uygulamalardan biri hacamattır. Uzman yardımı alarak size önerilen tedavi uygulamalarınızı yaparken, dinimizde de sünnet olan hacamat tedavisinden yararlanabilirsiniz. Hem ibadet, hem de detoks olarak da sağlığı yerinde olan kişilerin de yapması yerinde olan bir tedavidir. Hacamat aslında yeni bir uygulama değildir. İslamiyet döneminde, halen de hem İslam dünyasında hem de bizim kültürümüzde yapılan bir tedavidir. Birçok insanın şifa bulmasını sağlamıştır hacamat. Modern top bilimi tarafından da tavsiye edilmekte ve etkisi olduğu, vücuda iyi geldiği belirtilmektedir.

Hacamat günümüzde hekim kontrolünde, temiz ve titiz çalışan kliniklerde yapılmaktadır. Behçet hastaları da önerilen tedavilerinin yanında, hekim kontrolünde hacamat tedavisinden yararlanabilirler. Seanslarınızı ve uygulama takviminizi hekiminiz sizin için ayarlayacaktır. Hacamat kelime anlamı olarak emilme anlamına gelmektedir. Kirli kanın ve vücuttaki toksinlerin emilmesi olarak düşünülebilir. Bu şekilde vücutta bulunan tüm toksinlerin atılması, kanın temizlenmesi söz konusu olmaktadır. Vücut canlanır ve metabozlizma hızlanır. Güç kazanır. Hastalıklardan korunma artar ve genel anlamda vücutta biriken toksin maddeler kurtulma söz konusu olur. Behçet hastalarının da kesinlikle hem kutsal, hem de şifalı olan bu uygulamadan yardım alması gerekmektedir. Her anlamda vücudunuzun güç kazanmasını sağlayabilirsiniz. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı