BEL FITIĞINA HACAMAT YAPILIR MI?

 

Bel fıtığı yaşam kalitemizi düşüren rahatsızlıklardan biridir. Fıtık ağrılı, sancılı bir durumdur. Kişinin sürekli ağrı çekmesine, sancılarla gerçekten sıkıntı yaşamasına neden olur. Ayrıca bacakların hareket kabiliyetinin de azalmasına neden olur ve ilerleyen durumlarda bitmek bilmeyen uyuşmalar yaşanır. Bu da yine kişiyi son derece sıkıntıya sokmaktadır hatta yürüyüşünde sorun yaşayan bile kişiler bulunmaktadır. Bel fıtığı bel de bulunan beş adet omurun zarar görmesi ile yaşanır. Omurların arasında bulunan dokular baskı görerek fırlaması ve şişlik meydana gelmesi bel fıtığını oluşturmaktadır. Günümüzde yaşa bakmadan, kiloya zayıflığa bakmadan herkeste görülebilmektedir bel fıtığı. Özellikle ayakta çalışanlarda, doğum yapmış bayanlarda, yaşlanmış kişilerde daha fazla görülmektedir. Bu da bele gelen baskının bu kişilerde daha fazla olmasından kaynaklanmaktadır.

 

Bel fıtığı çok ilerlerse sonu ameliyat olmaktadır. Ayrıca fizik tedavi ve ağrılar için de ağrı kesici kullanılması da tedavi çeşitlerinden biridir. Bunun yanında kişinin tedaviden sonra da sürekli şekilde yaşamına dikkatli olarak devam etmesi gerekmektedir. Bu tedavilerden faydalanabilirsiniz. Bunda sorun yok ve tabi ki uzman hekimlere danışmak, tıptan yararlanmak en doğru olandır. Ayrıca size önerimiz, hacamat tedavisinden de yararlanmanızdır. Hacamat deyim yerindeyse ölüm dışında her derde deva olan bir tedavidir. Yüzyıllardır uygulanmaktadır ve dinimizde sünnet kabul edilen bir uygulamadır. Bel fıtığı için de bele uygulama yapılmaktadır.

 

Bu konuda uzman yardımı almalısınız. Hacamat için uzman hekimlerden yardım alın. Bel fıtığı için hacamat tedavisinde, kupa sayısı ve belde uygulama detaylarına hekimleriniz karar verecektir. Belde yapılan tedavi, belde kupaların yerleştirilmesi ile yapılır. Kupa ile deriye hava basıldıktan sonra kesiler açılır ve kirli kanın akması beklenir. Bunlar kupalara dolduktan sonra işlem temizlik işlemi ile tamamlanır. Ülkemizin hemen her ilinde hacamat için merkezlerin olduğunu belirtelim. Sülükle tedavi de uygulanmaktadır bu merkezlerde ve sülük tedavisinden de faydalanabilirsiniz. Sülüklerin şifalı özelliklerinden son derece memnun kalacaksınız bunu da denemenizde fayda var. Hem bayanlar, hem de erkekler, hem çocuklar hem de gençler olarak tedaviden yararlanabilirsiniz.

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı