DAMAR SERTLİĞİ VE HACAMAT

 

Damarlarımız Vücudumuzu kanla besleyen çok özel yollardır. Bedenimizin ve diğer canlıların organlara kanın taşınması işlemi her zaman damarlarla olur. Atar ve kılcal damarlarla muhteşem bir kan dolaşımı sistemimizin olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kirli ve temiz kanı taşıyan damarlar, bir tarlaya su götüren su yolları gibi organlarımızı besler ve çalışmasını sağlar. Ne de olsa kan gelmeyen bir organ elbette işlevini yapamaz. Damarlar mükemmel çalışır ama elbette sağlık sorunları damarlarda da görülebilir. Bunlardan bir tanesi de damar sertliğidir. Damarların sertleşmesi daralması ve kanın akışının bu nedenle sorunsuz şekilde gerçekleşmemesi anlamına gelir. Bu durum ilerlediğinde kalp krizi gibi istenmeyen durumların görülmesi söz konusu olabilir.

 

Kirli kanın dışarı atılamaması damarlarda tıkanma olması anlamına gelir. Bu nedenle damardan kan akamaz ve tıkanma yaşanır ilerleyen durumda. Asla bu duruma izin vermemek gerekir. Damar sertliği yaşanması durumunda, hemen hacamat yapılarak bu sorun çözülebilir. Öte yandan, genel olarak hacamat da damarların sağlıklı kalması için önemli bir tedavidir. Her şeyden önce hacamatın modern tıp yöntemlerinden farklı olarak yan etkisinin olmaması önemli bir avantajdır. Kandaki pıhtıların, kirli kanın akmasını ve damarların, genel anlamda kanın temizlenmesini sağlar. Ayrıca kan veren kişilerin bedenlerin canlandığı ve kalp sorunlarından uzaklaştıkları da yapılan tıbbi araştırmalarda kesin olarak ortaya çıkmıştır.

 

Damar sertliği tedavisi için en uygun bölge bacaklardır. Bacak damarları en çok sertlik oluşan alanlardır. Bu nedenle, damar sertliği tedavisinde hacamat bacak kısmında uygulanmaktadır. Tende kupa uygulaması ile basınç uygulandıktan sonra kesiler açılır. Kupaların içine kirli kanın akması, basınç yöntemi ile sağlanır. Bundan sonra kişinin canlandığı ilk uygulamadan sonra bile görülür. Zindelik veren hacamatı aynı zamanda dinimizde sünnet olan bir uygulamadır. Peygamberimizin hacamat konusundaki hadisleri unutulmamalıdır. Ayrıca toplumlar tarafından yaklaşık olarak 5000 yıldır uygulanmaktadır hacamat. Bu nedenle, herkesin, genel anlamda sağlığı yerinde olan kişilerin de bu tedaviden faydalanması gerekir. Bu şekilde genel anlamsa beden sağlığını korumak mümkündür. Tüm halkımıza bu sünnet olan tedaviyi önermekteyiz.

 

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı