DİYABET VE HİPERTANSİYON GİBİ KRONİK HASTALIKLAR

 

Günümüz dünyasında, yaşadığımız çevre ve koşullar göz önünde bulundurulduğunda belirli bir yaştan sonra vücudun iç ve dıştan deforme olması ve bununla birlikte pek çok kronik hastalığın bununla birlikte gelmesi mümkündür. Özellikle halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen ve tıpta diyabet olarak adlandırılan hastalık, yüksek kolesterol, hipertansiyon gibi hastalıklar sıklıkla görülen hastalıkların başında gelmektedir. Diyabet hastalığı, vücutta insülin hormonunun salgılanamaması ya da bu hormonun salgılanmasında bozukluklar meydana gelmesi nedeni ile ortaya çıkan yüksek kan şekerinin ortaya çıkardığı bir hastalıktır. Diyabet hastalığının en temel ve hissedilen belirtisi aşırı sıklıkla idrar boşaltımıdır. Bununla birlikte aşırı susama ve normalinden fazla sıvı tüketme de idrar boşaltımı neticesinde vücuttaki suyu dengeleme ihtiyacından ortaya çıkmaktadır. İnsülin pankreas tarafından üretilen bir hormon olup, en temel görevi hücrelere şeker taşıyarak onları dirençli kılmaktır. Bu nedenle insülin hormonunda meydana gelen herhangi bir bozukluk, hücrelerin ihtiyacı olan glikoza kavuşamaması ve dirençsiz kalması anlamına gelmektedir.

Diyabet hastalığının tedavi edilmesinde kullanılan ve hemen hemen tüm yöntemlerden daha etkili olan hacamat tedavi yöntemidir. Bu yöntem ile vücutta meydana gelen pis ve gereksiz kan temizlenmektedir. Boşaltılan pis kanın yerine temiz kan gelerek vücut direncini arttırmaktadır. Diyabet hastalığı ile başı dertte olan bireylerin mutlaka hacamat yöntemini denemelerinde fayda olacaktır. Ancak bu tedavi için tercih edilecek kişinin uzman olmasına çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Diyabet hastalığı gibi hipertansiyon hastalığında da hacamat tedavi yöntemi kullanılarak çok etkili sonuçlar elde edilmektedir. Pek çok kişi hacamat tedavi yöntemine başvurarak pratik bir şekilde hipertansiyon hastalıklarından kurtulmaktadırlar. Hipertansiyon en kısa ifadeyle yüksek kan basıncı olarak tanımlanabilir. Kişinin yaşı, cinsi, içinde bulunduğu koşullar, bağışıklık sistemi gibi pek çok etkenler hipertansiyon hastalığında etkili olmaktadır.Hacamat tedavi yöntemi uzun yıllardan beridir kullanılan ve atalarımızdan bizlere miras kalan bir tedavi yöntemidir. Sayısız hastalığın tedavisinde etkili olan ve defalarca tecrübelenmiş olan hacamat tedavi yöntemi, aynı şekilde diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkların tedavisinde son derece etkilidir.

 

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı