AKUPUNKTUR İLE REFLÜ TEDAVİSİ

Önemli bir tedavi yöntemi olan akupunkturun geçmişi, yüzyıllar hatta bin yıllar öncesine dayanmaktadır. Temelleri çok sağlam olan bu uygulama, yaklaşık olarak 2500 yıl önce keşfedilmiştir. İlk olarak Çin Uygarlığında geliştirildiği kabul edilen akupunktur, özel hazırlanan iğnelerin vücudun belirli noktalarına uygulamasından ibarettir. Akupunktur felsefesine göre, insan vücudunda toplam 14 meridyen bulunmaktadır. Bu meridyenlerin oluşturduğu noktaların sayısı ise, 360 adettir. İğneler, bu özel noktalara sokulmaktadır. Bu yöntem klasik akupunktur olarak adlandırılmaktadır. Sadece kulak çevresinde bulunan noktalara yapılan iğneler de modern akupunktur olarak adlandırılmaktadır. Bunun yanında, son yıllarda lazer akupunktur da hayli yaygınlaşmıştır. Bu son yöntem, özellikle iğneden korkan kişiler ve çocukların tedavisinde tercih edilmektedir.

Reflü ise çağımızın en önemli rahatsızlıklarında biridir. Günümüzde yetişkin erkeklerin ve kadınlarında yüzde 20 sinde bu rahatsızlık görülmektedir. Birçok kişide, özellikle stres kaynaklı olarak bu hastalığın görülmesi mümkündür. Reflü, genel anlamda, midede toplanan içeriğin yemek borusuna kaçması olarak tanımlanabilir. Midemize öğütülmek üzere alınan yemek artıkları, mide özlerinden kaynaklanan şekilde asitli hale gelmektedir. Asitli safranın sürekli şekilde yemek borusuna gelmesi neticesinde, yemek borusunun yanması ve kişinin son derece rahatsız olması sonucu doğmaktadır. Midenin içinde bulunan asitli safranın yemek borusuna engelleyen mide kapağının gevşemesi nedeniyle bu rahatsızlık yaşanmaktadır. Mide fıtığı da hastalığı tetikleyen özelliklerden biridir.

Günümüzde reflü tedavisi için çeşitli uygulamalar modern tıp kapsamında yapılmaktadır. Bunun yanında, alternatif tıp uygulaması olarak, akupunkturdan da yardım alınmaktadır. Akupunktur ille reflü tedavisi yapan birçok tıp merkezi bulunmaktadır. Akupunktur uygulaması hastaların ileri derecede rahatlamasına ve mide faaliyetlerinin düzene girmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle mide yanmaları açısından büyük bir engelleme fonksiyonu söz konusudur. Bu tedavi uygulaması için kesinlikle akupunktur uzmanlarından yardım almalısınız. Bu alanda uzmanlaşan hekimlerden yardım alabilirsiniz. Gelişigüzel faaliyet gösteren kliniklere başvurmak yanlış olacaktır. Özellikle büyük kentlerde, akupunktur ile reflü tedavisi yapan uzman hekimler ve sağlık merkezleri bulunmaktadır. Bu adreslere internet üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu son derece sağlıklı ve yan etkisi olmayan tedavi fırsatını kaçırmayın.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı