FİL HASTALIĞI VE HACAMAT

 

Lenf sıvısının, diğer adıyla akkan sıvısının normalin üzerine çıkması, ya da normal düzeyde olsa bile dolaşıma girememesi ve dokuda birikmesi sonucunda oluşan hastalığa fil hastalığı adı verilmektedir. Fil hastalığı özellikle bacaklarda ve ayaklarda ortaya çıkmaktadır. Kollarda ve bağlı olarak ellerde de görülebilir. Bazen kasık ve yüz kısmında da görülebilen bir rahatsızlıktır. El bileğinde şişmeler, derinin gerilmesi, hareket azalması gibi durumlarla kendini gösterir. Tam olarak nedeni bilinmemektedir. Genetik olabilir veya kanser kaynaklı olabilir. Bu tür saptamalar yapılmaktadır tıp dünyası tarafından. Önemli olan lenf sıvısının dokulardan akıtılmasıdır.

Bunun için en uygun tedavi yöntemi kesinlikle hacamattır. Hacamat dinimizde kutsal kabul edilen, sevgili Peygamberimizin de hadislerinde salık verdiği, İslam alemi için sünnet olan bir tedavi yöntemidir. Özellikle fil hastalığı gibi vücuttan atılması gereken maddelerin olduğu tedavilerde mükemmel sonuçlar vermektedir. Hacamat rahatsızlığın bulunduğu alana en yakın noktada yapılır. Bacakta ise bacağa yakın, kolda ise kola yakın noktada yapılır. Bu alan temizlendikten sonra kupa işlemleri yapılarak deriye basınç uygulanır. Ardından kesi açılarak akan kanın kupalara dolması ve basınçla vücuttan atılması sağlanır. İşte bu yöntemle fil hastalığına neden olan lenf sıvısı da vücuttan kanla birlikte atılacaktır. Hasta ilk tedavi seansından itibaren rahatlamaya başlar. Tedaviyi uygulayan uzman kaç kupa kullanacağını ve tedavi seanslarının sayısını hastanın durumuna göre belirler.

Fil hastalığı gibi önemli hastalıkların tedavisinde hacamat en net uygulamadır. Ancak hem sterilizasyon açısından, hem de doğru bir tedavi için uzman hekim kontrolünde hizmet sunan sağlık kliniklerinden yardım almak çok önemlidir. Rahatsızlığı olmayan kişiler de genel anlamda psikolojik ve fizyolojik anlamda sağlıklı olmak için hacamat yaptırmalıdırlar. Zaten sünnet olan bu uygulamayı aslında her Müslüman yaptırmalıdır. Kanla birlikte mikrop, iltihap, üre gibi genel anlamda sağlık bozan maddelerin vücuttan atılması sağlanır. Vücudun direnci yükselir, kilo verilir, yağ yakılır, kalp daha sağlıklı çalışır, kan dolaşımı düzene girer, bağışıklık sistemi güçlenir. Her yönüyle mükemmel bir tedavi yöntemidir ve sizi memnun edecektir.

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı