AKUPUNKTUR İLE ÜLSERATİF KOLİT TEDAVİSİ

Boşaltım sistemi rahatsızlıklarının başında, kalın bağırsakta meydana gelen ülseratif kolit rahatsızlığı gelmektedir. Bu rahatsızlığın neden bazı kişilerde görülüp, neden bazılarında görülmediği tıp dünyasında tam anlamıyla tespit edilmiş değildir. Ancak, yoğun olarak rahatsızlığın genetik kaynaklı olduğu anlaşılmaktadır. Kalın bağırsaktan boşaltımı sağlanan bazı gıda maddeleri ve mikro organizmalar bağırsakların çalışmasında olumsuz etkiler bırakmaktadır. Bu durum kişilerin önemli şekilde rahatsızlık yaşamasına neden olmaktadır. Bu rahatsızlık yaşam kalitesini düşürmekte, kişilerin sıkça tuvalete çıkmasına neden olmaktadır. Zaten ülseratif kolit rahatsızlığının başlıca belirtilerinden biri kişinin ishal şeklinde tuvalete çıkmasıdır. Kanlı ve sümüksü bir akıntı ile gelen ishal durumu, rahatsızlığın durumuna göre bazen günde 2 veya 3 kez, bazen de 15 veya 20 defaya varan ishal durumlarında neden olmaktadır.

Ülseratif kolit tedavisinin kesin bir çözümü bulunmamaktadır. Genel olarak ilaç tedavisi bu durumda hekimlerden verilmektedir. Ancak, ilaç tedavisinin devamlı olarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Bunun yanında, bazı ilerleyen vakalarda, cerrahi müdahale de uygulanmaktadır. Bu işlem, kalın bağırsağın tümünün alınması şeklinde olmaktadır. Düzenli şekilde süren ve diyete uygun beslenen kişilerin bu rahatsızlıkla yaşamaları veya ameliyat ile sağlıklarına kavuşmaları mümkün olmaktadır. Ancak, hastaya ameliyattan sonra olacaklar, nasıl yaşaması gerektiği, avantaj ve dezavantajları ayrıntılı şekilde anlatılmalıdır. Bunun yanında, akupunktur gibi bazı ek ve rahatlatıcı tedavilerin uygulanması da yerinde olacaktır.

Günümüzde akupunktur, hem klasik, hem de modern yöntemleriyle birçok alanda uygulanmaktadır. Ülkemizde, özellikle büyük kentlerimizde, bu konuda başarılı tedaviler yürüten akupunktur klinikleri bulunmaktadır. Ülseratif kolit rahatsızlığı olan kişiler de bu şekilde bir yan tedavi için başvurabilirler. İğneler sayesinde, vücudun rahatlaması ve sindirim sisteminin düzene girmesi söz konusu olabilir. Belirli seanslarla, hekiminizin size öngöreceği tarihlerde akupunktur uygulamasından yararlanabilirsiniz. Bu şekilde, önemli ölçüde rahatladığınızı hissedeceksiniz. Mutlaka bu tedavi konusunda araştırma yapın ve deneyin. Bu şekilde, rahatsızlıklarının hafiflediğini belirten birçok kolit hastası bulunmaktadır. Ancak, uzman kişilerden tedavi görmeye çok dikkat etmelisiniz. Akupunktur konusunda uzmanlaşmış tıp hekimleri tercih etmeyi kesinlikle unutmamalısınız.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı