AKUPUNKTUR İLE HORLAMA VE UYKU APNESİ TEDAVİSİ

Akupunktur dünya genelinde ve ülkemizde birçok rahatsızlık için uygulanmaktadır. Bu tedavi dünyanın en eski tedavisi olup, yaklaşık olarak 3500 yıldır uygulanmaktadır. Kesinlikle yan etkilerinin olmaması çocuklardan yetişkinlere kadar birçok kişinin bu tedaviden yararlanmasını sağlamaktadır. Ülkemizde, doksanlı yıllardan bu yana akupunktur etkili olarak kullanılmaktadır. İğneli veya lazerli gibi çeşitli uygulamaları bulunmaktadır. Akupunkturda vücutta bulunan 360 noktanın, hastalık çeşidine göre uyarılması söz konusu olmaktadır. İğnelerin mucizevi etkisi ile hastaların canlanması, enerji dolması, hem fiziksel, hem de ruhsal anlamda pozitif hale gelmesi sağlanmaktadır.

Akupunktur birçok rahatsızlığın tedavisinde uygulanmaktadır. Horlama ve uyku apnesi sorunları da bunlardan biridir. Horlama aslında, belirli ölçüde birçok kişide görülmektedir. Bir ya da birkaç defa kişilerin neredeyse yarısında görülmektedir. Öte yandan, kişilerin % 25 inde ise devamlı şekilde horlama yaşanmaktadır. Horlama genellikle en fazla şekilde yüksek kilosu olan yetişkin erkeklerde görülmektedir. Ancak, bazı geniz eti sorunları yüzünden küçük çocukların da şiddetli olarak horladığı görülmektedir. Horlamanın en yüksek seviyesi uyku apnesi olarak tanımlanmaktadır. Bu durum aslında son derece tehlikelidir. Kişinin uyku sırasında uzun süre nefessiz kalması söz konusu olmaktadır. Bu nedenle, uyku apnesi derecesinde horlayanların kesinlikle uzman yardımı almaları lazımdır. Aksi takdirde sonu ölümcül olan sorunların yaşanması söz konusu olabilir.

Bu nedenle, horlamanın önlenmesi noktasında akupunktur tedavisi düşünülebilir. Akupunktur iğne veya lazer uygulamaları sayesinde, nefes yapısının rahatlaması sağlanmaktadır. Bu şekilde, nefes yollarının açılması ve kişinin rahatlaması horlamanın da önüne geçilmesini sağlamaktadır. Horlama uyku apnesi boyutuna varmadığında, hayati tehlikesi olan bir rahatsızlık değildir fakat sosyal çok sakıncalı bir durumdur. Bu nedenle, kesinlikle çözülmesi lazımdır. Öte yandan, tehlikeli olan uyku apnesinin kesinlikle doğru şekilde tedavi edilmesi gerekmektedir. İşte bunun en yan etkisiz şekilde çözümü de akupunktur sayesinde olmaktadır. Bu nedenle, horlama konusunda size kaliteli bir tedavi verecek akupunktur kliniklerinden yardım almanız çok önemli olacaktır. Bu sayede, horlama sorunlarınıza veda edebilirsiniz. Bu şekilde, yaşam kalitenizin de yükseldiğini göreceksiniz.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı