AKUPUNKTUR İLE ALERJİ TEDAVİSİ

Alerji vücudun bağışıklık sisteminin verdiği normal dışı tepkidir. Bu durum dışarıdan maruz kalınan bir nedenle olabildiği gibi, vücudun kendi maddesine karşı bir tepki de olabilir. Alerjik reaksiyonların birçok nedeni bulunmaktadır. Bunlar doğuştan gelen, genetik özellikler nedeniyle olabilmektedir. Bazı bünyeler, diğerlerine göre oldukça alerjik özellikler taşımaktadır. Öte yandan, stres ve sıkıntı halleri de alerjilerin yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Alerjen maddelere uzun süre maruz kalınması da bu durumların yaşanmasına neden olabilir. Alerjilerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Solunum yolları alerjileri, deri veya göz alerjileri, gıda alerjileri bunların arasında sayılmaktadır. Ev tozu, çeşitli gıda maddeleri, çiçek polenleri, ilaçlar, virüsler, sigara dumanı gibi maddeler alerji yaşanmasına neden olabilir.

Alerji çeşitlerinin tedavisi alerji türlerine göre değişmektedir. Solunum yolu alerjileri, ev tozu, çiçek polenleri ve hayvan tüylerinden bu alerjiler meydana gelen türlerdir. Bu tür alerjiler kesinlikle mikrobik veya bulaşıcı değildir, ancak kişilere önemli sıkıntılar yaşatabilmektedir. Bu tür alerjilerde, burun akması, burnun kızarması, hapşırık nöbetleri, bazen göz akması gibi sıkıntılı durumların yaşanması söz konusu olmaktadır. Bazı durumlarda, yoğun burun tıkanıklığı, kişilerin uzun süre uykusuzluk çekmesine veya sıkça uyanmasına neden olmaktadır. Bu durum halsizlik de yaratmaktadır. Astım da solunum yolu rahatsızlıklarından biridir. Astım normal ve sağlıklı kişilerde kolay şekilde sağlanan solunumun bazı durumlarda çok zor ve sıkıntılı şekilde gerçekleşmesine neden olmaktadır.

Alerjik astım ve diğer solunum yolu alerjilerinin akupunktur ile tedavisi son yıllarda bir hayli talep görmektedir. Tedavi süresinde ilk olarak hastanın muayenesi yapılır ve alerjiye neden olan ne ise onunlar ilişiği kesilir. Bu anlamda, alerjiye neden olan şeyin belirlenmesi ve hastanın bundan uzak durmasının sağlanması ilk aşama olarak çok önemlidir. Akupunktur vücut direncini artırmakta ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bu sayede hastaların güçlenmesi ve daha az hastalanması söz konusu olmaktadır. Vücudun güçlenmesi de alerjik durumların da daha az yaşanmasını sağlayacaktır. Bu nedenle, kesinlikle yan etkileri olmayan ve alerjik durumların etkili şekilde sona ermesini sağlayan akupunktur ile alerji tedavisinden yararlanmak yerinde olacaktır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı