AKUPUNKTUR HAKKINDA MERAK EDİLENLER

            Önemli bir tedavi yöntemi olan akupunkturun geçmişi, yüzyıllar hatta bin yıllar öncesine dayanmaktadır. Temelleri çok sağlam olan bu uygulama, yaklaşık olarak 2500 yıl önce keşfedilmiştir. İlk olarak Çin Uygarlığında geliştirildiği kabul edilen akupunktur, özel hazırlanan iğnelerin vücudun belirli noktalarına uygulamasından ibarettir. Akupunktur felsefesine göre, insan vücudunda toplam 14 meridyen bulunmaktadır. Bu meridyenlerin oluşturduğu noktaların sayısı ise, 360 adettir. İğneler, bu özel noktalara sokulmaktadır. Bu yöntem klasik akupunktur olarak adlandırılmaktadır. Sadece kulak çevresinde bulunan noktalara yapılan iğneler de modern akupunktur olarak adlandırılmaktadır. Bunun yanında, son yıllarda lazer akupunktur da hayli yaygınlaşmıştır. Bu son yöntem, özellikle iğneden korkan kişiler ve çocukların tedavisinde tercih edilmektedir.

 

Akupunktur uygulaması, kesinlikle yan etki taşımamaktadır. Bunun en önemli nedenlerinden biri, vücuda hiçbir sıvı veya ilacın zerk edilmemesidir. Sadece iğnelerle vücudun noktalarına temas sağlanmaktadır. Bu şekilde, vücuda yeni ve taze enerjinin dolması söz konusu olmaktadır. Akupunktur iğnelerinin birçok faydası bulunmaktadır. Kan dolaşımı, kas yapısı, yeni enerjiyle bedenin psikolojik ve fizyolojik olarak rahatlaması sağlanmaktadır. Bu nedenle, birçok alanda kullanılmaktadır. Zayıflamadan, iştah açmaya, sigara ve alkol bağımlılığından, vücut ağrılarının tedavisine, sakatlıklardan, terleme ve yorgunluk durumlarına kadar, birçok rahatsızlıkta yardımcı tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır.

 

Bu tedavi yönteminde hijyen ve uzman uygulaması çok önemlidir. Öncelikle, uygulama öncesinde ve sırasında iğnelerin çok temiz tutulması gerekmektedir. Öte yandan, tedavi sırasında, iğnelerin doğru noktalara uygulanması lazımdır. Gerek klasik, gerek modern, gerekse lazerli uygulamada durum aynıdır. Bu nedenle, dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde, haklı olarak, sadece uzman hekimlerin bu tedaviyi yapmasına izin verilmektedir. Kesinlikle gelişigüzel merkezlere gitmemelisiniz. Bu anlamda, güvenle tedavi alacağınız merkezlerin başında, Estethica gelmektedir. İstanbul’da 3 şubesi bulunan bu sağlık ve güzellik kliniği, uzman hekimleri ve estetisyen ekibiyle dört dörtlük hizmet sunmaktadır. Estethica, http://estethica.com.tr/tur/tibbi-birimler/akupunktur/akupunktur-3202   hakkında bilgi almak için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu şekilde, merkez, akupunktur uygulamaları ve diğer tedaviler hakkında detaylı şekilde bilgi alabilirsiniz. Kaliteli ve özel çalışmalarıyla, merkezden son derece memnun kalacaksınız.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı