LAZER EPİLASYONDA SEANS ARALIKLARI NE KADARDIR?

Son yılların en gözde uygulamalarından biri lazer epilasyondur. Bu şekilde, hem bayanların, hem de erkeklerin istenmeyen tüylerinden birkaç seansla kurtulmaları mümkün olmaktadır. Bu uygulamanın kesinlikle ne cilde, ne de bedene zarar veren yan etkileri bulunmamaktadır. Adet görmüş her bayanın ve gelişme dönemine geçmiş her erkeğin rahatlıkla uygulamalardan yararlanması mümkündür. Lazer epilasyon en etkili olarak beyaz tenli olan ve kılları koyu renk kişilerde etkili olmaktadır. Bunun nedeni, lazer ışınlarının kıl renklerini etkili şekilde görebilmesi ve tahrip edebilmesidir. Melanin maddesinin etkilenerek kılın hasar görmesi sağlanmaktadır. Bunun yanında, vücudun başka hiçbir yeri kesinlikle zarar görmemektedir.

Lazer epilasyon uygulamalarının kesinlikle ehil ellerde, sağlık kurumu niteliğindeki kliniklerde yapılması büyük önem taşımaktadır. Çünkü bu işlemin her kişi için özel uygulamaları olabilmektedir. Şöyle ki, yüz, özel bölge, bacaklar, koltuk altı gibi alanlara uygulanan lazer ışınları uygulamaları birbirinden farklıdır. Bu alanlara uygulanacak lazer süreleri de farklı şekilde düzenlenmektedir. Bir başka deyişle, her seans uygulama yapılacak alanın özelliklerine ve büyüklüğüne göre değişmektedir. Büyük alanlar, ortalama 1 veya 1,5 saat kadar sürebilmektedir. Bunun yanında, koltuk altı, bikini bölgesi gibi dar alanlarda uygulama, 10 veya 15 dakika arasında sürmektedir. Yüz için de aynı süre geçerlidir. Bıyık veya sadece çenede uygulama yapılacaksa, 2 veya 3 dakika içinde tamamlanmaktadır.

Epilasyon seansları arasında, mutlaka belirli bir bekleme süresinin olması gerekmektedir. Tüylerin gelişme dönemlerinin beklenmesi gerekmektedir. Her seans arasında, yaklaşık olarak 20 gün beklenmesi uygun olacaktır. Bu süreden erken işlem yapılması veya randevu zamanlarının geciktirilmesi uygun değildir. Bu durumlar, tüy gelişme sürelerinin kaçırılmasına neden olacaktır. Uzman tarafından verilen randevuların mümkün olduğu kadar aksatılmaması uygundur. Herkesin fiziki yapısına göre, seansların sayılar belirlenmektedir. Vücut genelinde yapılan uygulamalar ile ortalama 4 veya 8 seansta tüylerin bitmesi mümkün olmaktadır. Bu şekilde, istenmeyen tüylerinizden kalıcı olarak kurtulmanız mümkün olacaktır. Mutlaka kesinlikle zararlı olmayan ve ücretleri giderek daha ekonomik hale gelen lazer epilasyon uygulamalarından yararlanmalısınız.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı