LAZER EPİLASYONUN SAĞLIĞA ZARARLARI

Lazer epilasyon, son yılların en gözde uygulamalarından biridir. Bu uygulama, etkili lazer ışınlarının cilde teması ile kıl köklerinin yanmasından ve kalıcı olarak yok edilmesinden oluşmaktadır. Bu uygulamalarda kullanılan lazer ışınları melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Bu sayede, kıl köklerinin kalıcı olarak ortadan kalkması sağlanmaktadır. Yakılması söz konusu olmaktadır. Uygulamaların soğutma sistemli olması çok önemlidir. Bu sayede, kıl köklerinin ve derinin sağlığa zarar verecek şekilde yanması önlenmektedir. Bu şekilde, cilde uygulanan lazer ısısı, sadece kıl kökünün kendisini ve çekirdek hücreyi etkilemektedir. Bunun dışında bir etki alanı bulunmamaktadır. Lazer uygulamaları 1900 lü yılların başından bu yana araştırılmaktadır. Günümüzde özellikle sağlık alanında, birçok uygulama şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Lazer epilasyon işlemi hem erkekler, hem de bayanlar için rahatlıkla yapılabilir. İstenmeyen tüylerden bu şekilde, kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Ancak, lazer tedavi uygulamalarında kıl tipine ve epilasyon yapılacak alana göre lazer uygulamasının seçilmesi büyük önem taşımaktadır. Örneğin, ülkemiz insanın kıl yapısına en uygun uygulama Alexandrite lazerdir. Bu nedenle, bacak, sırt, özel bölge, kol gibi alanlar için yapılan işlemlerde bu uygulama tekniğinden yararlanmak gerekmektedir. Öte yandan, yüz bölgesi için daha ince işlemler gerektiğinden, farklı uygulama yapılması lazımdır. İşte bu tür ayrımların yapılması için uygulama yapacak kişinin kesinlikle alanında uzman, işin eğitimini almış olması gerekmektedir.

Lzer epilasyon işlemlerinin uzman ellerde yapıldığında cilde kesinlikle zararı bulunmamaktadır. Hatta bu işlemler sayesinde, çeşitli deri alerjileri, kıl dönmesi gibi sorunların giderilmesi bile sağlanmaktadır. Ancak, kesinlikle uzman ellerde işlem yapılması gerekmektedir. Bu anlamda, lazer ışınlarının doğru şekilde ayarlanması çok önemlidir. Fazla gelen ışınların cildi yakması söz konusu olabilir. Gelişi güzel açılan kliniklere başvurarak, ehil olmayan ellerde derileri yanan ve zarar gören birçok mağdur bulunmaktadır. Bu nedenle, epilasyon işlemleri için başvurulduğunda, kliniğin tıp eğitimi almış, uzman hekim bünyesinde çalıştığına dikkat etmelisiniz. Bu durum öncelikle incelenmelidir. Öte yandan, işlemi yapacak personelin de uzman ve eğitimli olmasına kesinlikle büyük özen gösterilmelidir.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı