LAZER EPİLASYONUN GENİTAL BÖLGEYE ZARARLARI

Gelişen tıbbi uygulamalar sayesinde, artık, istenmeyen tüylerinizden sonsuza kadar kurtulmanız mümkündür. Bunun için tek yapmanız gereken, işinde uzman kliniklerden yararlanarak lazer epilasyon hizmeti almaktır. Özellikle bayanlar, epilasyon uygulamalarından sıkça yararlanmaktadır. Bu anlamda, belirli seanslar eşliğinde, kol, özel bölge, koltuk altı, bacak, ayak gibi uzuvlarınızda bulunan tüylerinizden arınabilirsiniz. Beyler de artık daha sık şekilde lazer epilasyondan yararlanmaya başlamıştır. Bacak, sırt, göğüs, koltuk altı gibi alanlarda uygulama yapılabilir. Hem bayan, hem de beyler yüz bölgeleri için de epilasyon yaptırabilirler. Lazer epilasyon uygulamalarında, lazer ışınlarının doğru verilmesi çok önemlidir. Bu nedenle, mutlaka çok özenli çalışan kliniklerden yardım almak gerekmektedir.

Bayanlar için lazer epilasyon uygulamasında en yaygın kullanım alanlarından biri genital bölgedir. Özel bölgede bulunan istenmeye tüylerin kalıcı şekilde yok edilmesi bayanlar için son derece pratik ve estetik çözümler sağlamaktadır. Bu nedenle, birçok bayan bu uygulamadan faydalanmaktadır. Bu noktada önemli olan, kıl yapısına göre lazer ışınların uygulamasının yapılmasıdır. Öte yandan, özel bölge için uygulanacak seans aralıklarının da belirlenmesi ve buna göre işlem yapılması gerekmektedir. Seans aralıklarının belirlenmesi noktasında, tüylerin uzama dönemlerinin düzenlenmesi son derece önemlidir. Bu nedenle, yaklaşık olarak iki haftalık veya duruma göre 40 günlük bekleme sürelerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, genital bölgede tüylenmenin lazerle giderilmesi için doğru ve yeterli şekilde ışınların uygulanması önem taşımaktadır.

Genital bölgede lazer uygulamasının yapılması, deri ince olduğundan önemlidir. Ayrıca, seanslardan önce bölgeni traş edilmesi de son derece önemlidir. Uzayan kılların lazer epilasyon uygulaması ile alınması mümkün değildir. Uygulamaların kesinlikle uzman sağlık kurumlarında, kliniklerde yapılması gerekmektedir. Bu nedenle, seçim yaparken tıp eğitimi alan uzman hekimlerden tedavi olmanız yerinde olacaktır. Ülkemizde, lazer epilasyon alanında hizmet sunan birçok kurum bulunmaktadır. Bunların maalesef bir kısmı son derece gelişi güzel olan ve sadece güzellik uzmanları tarafından açılan yerlerdir. Bazıları ise kaliteli hizmetleri ile dikkat çekmektedir. Bu nedenle, kesinlikle tıp hekimleri bünyesinde açılan kurumlardan yardım almak gerçekten çok önemlidir.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı