LAZER EPİLASYON VARİSE FAYDALI MI?

Lazer ışınlarının sağlık alanında kullanımı, yaklaşık olarak 50 yıldır dünya genelinde kullanılmaktadır. Özellikle son 20 yıldır bu ışınlarının kullanımı çok daha artmıştır. Ülkemizde de lazer tedavisi yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. Bu ışınların en yaygın olarak kullanıldığı alanlardan biri ise epilasyon uygulamalarıdır. İstenmeyen tüyler, özellikle bayanlar için çoğu zaman sıkıcı bir sorun olmaktadır. Bunun için sürekli ağda veya tüy dökücü kremlerin kullanılması yerine, kalıcı olan lazer epilasyon uygulamalarından yararlanmak çok daha pratik olmaktadır. Lazer epilasyon sayesinde, tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Bu sayede, cildinizin pamuk gibi yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Bu uygulamadan hem bayanlar, hem de erkekler yararlanabilirler.

Bayanlar, bacaklarındaki, koltuk altlarındaki, yüzlerindeki ve özel bölgelerindeki veya kollarındaki tüylerinden kurtulabilirler. Öte yandan, beyler de koltuk altı, kasık bölgesi, göğüs veya sırt ya da kol bölgesindeki istenmeyen tüylerinden kolay şekilde kurtulabilirler. Bu nedenle, ülkemizde, büyük kentlerimizde olan lazer epilasyon merkezlerinden yararlanabilirler. Ancak, kendiniz için epilasyon merkezi seçerken, mutlaka çalışanların eğitimine ve özelliklerine dikkat etmelisiniz. Kliniklerin veya merkezlerin mutlaka tıp eğitimi almış, uzman hekimler tarafından açılmış olduğundan emin olmalısınız. Bu nedenle, kesinlikle kliniklerin durumlarına ve hekim kontrolünde olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

Lazer epilasyon işlemlerinde, seans üzerinden belirli aralıklarla işlemler yapılmaktadır. Bu şekilde, kılların uzama evreleri beklenmektedir. Öte yandan, lazer epilasyon özel soğutma uygulaması ile sadece kıl köklerinin yanmasını sağlamaktadır. Bunun dışında, kesinlikle başka alanlarda bir yanma veya zarar söz konusu olmamaktadır. Bazı deri alerjilerinin de lazer epilasyon ile sağlık kazanması da bu işlemlerle sağlanabilir. Varis için de bu uygulamanın bir zararı bulunmamaktadır. Aksine, varis tedavisi için de hem yüzeysel varisleri hem de ileri durumda bulunan varisler için lazer tedavileri yapılmaktadır. Bu nedenle, varisleri bulunan bayan ve erkeklerin bu durumu çekince olarak görmeleri yerinde rahatlıkla lazer epilasyon yaptırmaları mümkün olacaktır. Kesinlikle tüylerinizden kurtulmak için siz de bu uygulamadan yararlanabilirsiniz. Hemen internet üzerinden inceleme yapın ve siz de bu uygulama için randevu alın.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı