Son yıllarda lazer epilasyona olan ilgi son derece artmıştır. Bu şekilde, bayanların istenmeyen tüylerinden kısa sürede kurtulmaları mümkün olmaktadır. Bikini bölgesi, koltuk altı, kol, bacak, yüzde bulunan tüylerin bu şekilde sonsuza kadar yok edilmesi mümkündür. Erkekler de lazer epilasyon uygulamalarından yararlanmaktadır. Birçok erkek, sırt, koltuk altı, kasık ve göğüs bölgelerindeki tüylerini bu şekilde aldırmaktadır. Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak için uygulanan en hızlı ve en kolay yöntemdir. Bu işlem için kullanılan lazer ışınlarının tüy yapısında bulunan melanin pigmenti tarafından emilme özelliği bulunmaktadır. Lazer epilasyon uygulamasında, özel bir soğutma işlemi uygulanmaktadır. Bu sayede, ışınların verilmesi sırasında kesinlikle cilde zarar verilmemektedir.
Cilde zarar vermeden doğrudan kıl köklerinin yakılması sağlanmaktadır. Son yıllarda geliştirilen ve Alexandrite lazer olarak kabul edilen sistem, bu anlamda en yaygın ve kaliteli uygulama olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, lazer epilasyon işlemi yaptırmak isteyenlerin işlemlerin bu nitelikte olup olmadıklarını kontrol etmeleri ve araştırmaları yerinde olacaktır. Genel anlamda, kullanılan makine ve tekniğin kaliteli olmasına rağmen, lazer epilasyon işleminin ehil ellerde yapılması da son derece önem taşımaktadır. Bu nedenle işlem yaptırmak isteyenlerin öncelikle merkez konusunda inceleme yapmaları son derece önemlidir. Özellikle kliniklerin tıp hekimi olmasına dikkat etmek lazımdır. Tıp eğitimi almış ve lazer uygulamaları alanında uzmanlaşmış hekimler tarafından yürütülen kliniklerin tercih edilmesi çok önemlidir. Bunun dışında, sadece güzellik uzmanları tarafından açılan merkezlerin tercih edilmemesi gerekmektedir.
Lazer epilasyon uygulamalarında kullanılan lazer tiplerinin bazı farkları bulunmaktadır. Örneğin kalın kıl yapısı olan Türk insanı için Alexandirite lazer çok uygundur. Bunun yanında, diyot lazer uygulaması ince tüyler olan yüz tüylerinde son derece başarılıdır. Lazer epilasyon uygulaması belirli dönemler içinde yani ara vererek belirli seanslar dahilinde yapılmaktadır. Burada amaç, tüy oluşum evrelerinin uzamasının beklenmesidir. Vücut bölgeleri için yaklaşık olarak iki ay ara ile 4 veya 6 seans, yüz tüyleri için ise, birer ay ara verilerek yaklaşık olarak 6 ve 12 seansta işlem yapılması mümkündür.