AKUPUNKTURUN İŞTAHA ETKİSİ

İştah artması ve normalin üzerinde yemek isteği, maalesef kişilerin fazla yemek tüketmesine ve kilo almasına neden olmaktadır. Bu durum giderek fazla kiloların oluşmasına sebebiyet vermektedir. Kilolar birden alınabilir veya zamanla vücutta birikme yapabilir. İşte bu durum, hem görüntüde estetiğin bozulmasına, hem de sağlığın kilolar nedeniyle bozulmasına neden olmaktadır. Fazla kilolar kalp rahatsızlıkları, kanser, damar tıkanıklıkları gibi birçok hastalığı tetikleyen unsurdur. Bu nedenle kişilerin ideal kilosunu korumaları son derece önemlidir. İştahı fazla olan kişilerin bu noktaları düşünmeleri biraz geri planda kalmaktadır. Bunun yerinde doysalar bile yemek isteği ön plana çıkmaktadır. Bu durum da erkek veya bayan kiloların artması durumu yaşanmaktadır.

Aşırı kilolar başta normalin üzerinde yemek yemek yanında, egzersiz yapmama yani hareketsiz yaşam tarzı, kilo almaya genetik yatkınlık ve metabolizmanın yavaşlaması gibi unsurların etkisinde daha da artmaktadır. Bu durumda, kişilerin öncelikle bünyelerine uygun şekilde uzman kontrolünde zayıflaması çok önemlidir. İşte bu durumda, başvurulacak en iyi yöntemlerden biri akupunktur ile zayıflama uygulamalarından yararlanmak olacaktır. Akupunktur iğneleri kesinlikle yan etkileri olmamakla birlikte, vücudun canlanmasında,  metabolizmanın hızlanmasında, iştahın azalmasında son derece etkilidir. İğneler vücudun enerji veren noktalarını uyarmaktadır. Bu sayede, kişilerin vücutlarının canlanması ve yemek yeme isteğinin de azalması sağlanmaktadır. Öte yandan, enerji yakılması artmaktadır. Bu durum son derece sağlıklı şekilde kilo verilmesi söz konusu olmaktadır.

Akupunktur ile zayıflama uygulamalarında kulak bölgesinde iğne uygulaması yani modern akupunktur uygulaması yapılmaktadır. Bu durum, vücudun her yerine iğne uygulamasından daha pratiktir. Hemen ayakta tedavi ile seanslar düzenlenmektedir. İğnelerin belirli zamanlarda değiştirilmesi de belirlenen seanslarda uygulanmaktadır. Her kişiye durumuna ve kilo fazlasına göre ayrı düzenlene yapılmakla birlikte, genellikle,  6 ile 10 seans arasında düzenleme yapılmaktadır. Diyet programı da mutlaka tedavinin yanında yürütülmelidir. Bol spor da kişilerin hayatlarına eklemeleri gereken bir konudur. Bu şekilde, sağlıklı ve düzenli olarak kilo kaybedilmesi de mümkün olacaktır. Sağlıklı şekilde zayıfladıktan sonra ise formda kalmak için de özel bir uygulama yapılmaktadır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı