AKUPUNKTURUN METABOLİZMA HIZINA ETKİSİ

Akupunktur, yüzyıllardır başta ana vatanı Çin olmak üzere, dünyanın her yerinde ve ülkemizde uygulanan tedavi yöntemleridir. Bu tedavinin yan etkileri bulunmamaktadır. Bu nedenle, her yaştan kişi tarafından, bayan veya erkek bu tedaviden yararlanmak mümkündür. Akupunktur ile tedavi uygulamalarının  en yaygın kullanılanlardan biri de akupunktur ile zayıflama uygulamasıdır. Bu tedavi yöntemi, günümüze kadar birçok kişinin fazla kilolarından kurtulması için uygulanmaktadır ve son derece başarılı sonuçlar almıştır. Bu nedenle halen en yaygın ve etkili zayıflama tedavilerinden biridir.

Obezite yani şişmanlık, vücutta fazla kiloların olması olarak tanımlanabilir. Kişilerin normalin üzerinde yemek tüketmesi, beslenme diyetlerinde kalorili yiyeceklerin çok fazla olması, hareketsiz yaşam tarzı, bazı rahatsızlıkların özellikleri ve tedavilerin yan etkileri, hormonsal nedenler, genetik yatkınlık gibi özellikler kişilerin kilolanmasına neden olmaktadır. Bu anlamda, vücutta yaşanan kilolanma, bedende yağların farklı alanlarda depolanmasına göre de değişmektedir. Genel yağlanma yaşanması durumunda, vücudun her yerinde yağlanma yaşanmaktadır. Öte yandan alt kısım yağlanması veya üst kısım yağlanması olarak kiloların depolanmasının da farklılıkları bulunmaktadır.

Akupunktur ile zayıflama uygulamalarında modern akupunktur tedavisi uygulanmaktadır. Bu anlamda, kulak çevresine iğnelerin uygulanması söz konusudur. İğnelerin vücudu uyarması ile metabolizmanın hızlanması, yağların yakılması, açlık ve halsizlik hissinin kaybı gibi durumların yaşanması söz konusu olmaktadır. Akupunktur ile zayıflama tedavisinin en önemli özelliklerinden biri vücutta metabolizmanın hızlanmasının sağlanmasıdır. Bu özellik de kişilerin vücutlarında bulunan enerji noktalarının iğnelerle uyarılması ile sağlanmaktadır. Bu şekilde, normalin çok üzerinde kalori yakımı gerçekleşmektedir.

Bunun yanında, akupunktur uzmanı hekim tarafından verilen diyete uymak ve hayatınıza hareket katmak da oldukça önemlidir. Bu durum aslında yaşam tarzının değişmesi ve sağlıklı bir yaşama kavuşma anlamına da gelmektedir. Bu şekilde, fazla kilolarınızdan kurtulabilir, sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz. Fazla kilolar aslında birçok önemli rahatsızlığın tetikleyicisi durumundadır. Bu nedenle kişilerin ideal kilolarına ulaşmaları son derece büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, akupunktur gibi yan etkisi olmayan tedavilerin uygulanması çok önemlidir. Sağlıklı bir vücut ve yaşam için hemen inceleyin.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı