AKUPUNKTUR İLE MİDE BULANTISI VE KUSMA TEDAVİSİ

Mideleri hassas olan kişiler, özellikle hamile bayanlar sık şekilde mide bulantısı ve kusma hissi yaşamaktadır. Bu nedenle, yaşam kalitesi düşen, doğru ve sağlıklı olarak beslenemeyen birçok kişi bulunmaktadır. Mide bulantısı, midede rahatsızlık oluşması ve giderek kişinin kusma ihtiyacı hissetmesi ile kendini göstermektedir. Kusma ise, kendiliğinden ortaya çıkan bir refleks ile karın kaslarının normalin üzerinde ve ani olarak kasılması ve mide içeriğinin sindirim sisteminden geri çıkması şeklinde gerçekleşmektedir. Bu durum özellikle hamile bayanlarda yoğun şekilde yaşanmakta, hatta bazı hanımların günlük işlerini yapmaları ve normal hareket etmeleri bile kısıtlanmaktadır. Bu durum kesinlikle kaliteli bir tedavi gerektirebilir.

Normal yani hamile olmayan kişilerin sıkça mide bulantısı ve kusma yaşamaları durumunda, hekim kontrolünden geçmeleri ve gerekli ilaç tedavisinden yararlanmaları çok önem taşımaktadır. Öte yandan, temiz hava almak, sağlıklı ve doğal beslenmek, mide bulantısı yaratacak ortamlardan ve besinlerden uzak durmak, bulantı olması durumunda, zeytin ve ekmek ya da kraker gibi besinleri tercih etmek önem taşımaktadır. Berrak ve saf meyve suları, bazı sağlıklı sporcu içecekleri ile açık ve kaliteli çay ile bitki çaylarının içilmesi de etkili sonuçlar verecektir. Bu şekilde, kusma ile kaybedilen sıvının da yerine gelmesi sağlanacaktır. Özel mide egzersizlerinin yapılması da son derece etkili olacaktır.

Akupunktur tedavisi de mide bulantısı ve kusma rahatsızlıklarında mutlaka tercij edilmelidir. Akupunktur tedavisinin yan etkilerinin olmaması, özellikle hamile bayanların da rahatlıkla tercih etmesine olanak sağlamaktadır. Bu nedenle, bebek bekleyen hanımların mide bulantılarının aşırı seviyede olması durumunda, hemen akupunktur merkezlerine danışmaları yerinde olacaktır. Özellikle, hamilelik, kanser tedavisinde uygulanan kemoterapi ve ameliyat kaynaklı bulantı ve kusma durumlarında etkili sonuçlar alınmaktadır. Kusmayı azaltmakta ve sinir sisteminin de güçlenmesi ve rahatlaması sağlanmaktadır. Genellikle çene kemiğinin arkası, el bilekleri, ayak üstü ve bilek içi, kaburga kafesinin tabanı gibi alanlara iğneler uygulanmaktadır. Bu süreçte hastanın sağlıklı beslenmesi ve bol sıvı tüketmesi de çok önem taşımaktadır. Bu şekilde etkili sonuçlar alınabilir.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı