AKUPUNKTUR İLE KİREÇLENME TEDAVİSİ

Kireçlenme kişilerin özellikle sabah saatlerinde yoğun ağrılar yaşanmasını ve özellikle eklem yerlerinde sürekli sızının olmasına neden olmaktadır. Bu rahatsızlık, ülkemizde en sık rastlanan rahatsızlıklardan biridir. Kemik yüzeylerinde ince bir tabaka bulunmaktadır. Tabakanın işlevi, kemikleri darbelerden korumaktır. Özellikle kemiklerin kırılmasının önlenmesi noktasında çok önemli koruma görevleri bulunmaktadır. Kayganlık oluşturması, bu işlevlerin oluşmasını sağlamaktadır. Kıkırdağın incelmesi ve giderek kaybolması, zamanla kemiklerin de birbiri üzerine binmesine neden olmaktadır. Bu nedenle aşınma olur ve ağrılar başlar. Bazı durumlarda bu aşınma sonucunda iltihaplanma oluşmakta, rahatsızlığın bu türüne iltihaplı kireçlenme adı da verilmektedir.

Kireçlenme genellikle, eklemlerde, diz, el ve ayak, kalça, ayak, boyun ve bel eklemlerinde görülmektedir. Kireçlenme yoğun olarak 45 yaş ve üzerindeki kişilerde, menopoz dönemindeki bayanlarda, futbolcular ve güreşçiler gibi yoğun zorlayıcı spor yapan kişilerde, fazla kiloları olan kişilerde, sürekli sabit iş yapanlarda ve yoğun stres altındaki kişilerde görülmektedir. Bazı genç yaşlarda kireçlenme yaşayanları da görmek mümkündür. Kireçlenme, eklemlerin sürekli ve sabit şekilde yük altında kalması, mesleki veya yaşamsal zorluklar ile yaşla tabakanın etkisinin azalması, genetik faktörler, aşırı egzersiz veya tam tersi aşırı hareketsizlik, fazla kilolar, çeşitli travma ve kemik hasarlarını yaşanması gibi durumlar kireçlenme oluşmasına neden olmaktadır. Kireçlenme oluşması durumlarında, eklemlerde şişlik meydana gelmektedir. Özellikle hareketlerin sonrasında ağrıların oluşması, özellikle yağmurlu havalarda ağrı ve sızıların olması, sabahları ağrı ve tutukluluk durumları kireçlenmenin etkileridir.

Kireçlenme tedavisinde, gereken ilaç ve merhemlerin kullanılmasının yanında, egzersiz yapmak fakat hareketleri dikkatli yapmak, kilo vermek, sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Öte yandan, akupunktur tedavisi de kireçlenmenin önüne geçilmesinde son derece etkilidir. Eklemlere uygulanacak akupunktur iğneleri ile ağrıların etkili şekilde azalması mümkün olacaktır. Bu sayede, vücudun canlanması, metabolizmanın kuvvetlenmesi,   sağlıklı enerjinin vücuda dolması sağlanacaktır. Akupunktur ile kireçlenme tedavisini profesyonel anlamda uygulayan birçok merkez bulunmaktadır. Uzman hekimler bünyesinde tedavi olmanız gerekmektedir. Ağrılarınızın azaldığını, şikayetlerinizin etkili olarak sona erdiğini göreceksiniz. Bu nedenle, kesinlikle akupunktur seçeneklerini ihmal etmeyin ve iğnelerden yararlanın.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı