AKUPUNKTUR İLE KAS HASTALIKLARI TEDAVİSİ

Akupunktur ile birçok fiziksel ve ruhsal hastalığın tedavisi mümkün olmaktadır. Bu eski tedavi yöntemi, günümüzde de popülerliğini ve etkisini korumaktadır. Bazı rahatsızlıklarda ana tedavi olarak uygulanmaktadır. Bazı tedavilerde ise, süregelen tedavinin yanında, ek olarak yardımcı olması amacıyla uygulanmaktadır. Bu tedavi alanlarından biri de kas hastalıklarıdır. Kas hastalıkları, kişilerin yaşam kalitesini ve hareket kabiliyetini önemli oranda düşürmektedir. Bu rahatsızlığın çeşitli belirtileri bulunmaktadır. Bunların ilki kişinin güçsüzlük hissetmesidir. Özellikle merdiven çıkarken, uzun süre yürüme durumunda, oturduğu yerden kalkma gibi efor isteyen hareketlerin yapılması bu kişiler için bir hayli zor olmaktadır. Öte yandan, bu rahatsızlıkta, egzersiz intoleransı denilen kasın normalin üzerinde yorulması durumu da yaşanmaktadır.

Bitkinlik hali, çabuk yorulma, kasların küçülmesi anlamına gelen atrofi, kas ağrısı ve krampların yaşanması gibi belirtiler hastalığın izleridir. Bu hastalık çoğunlukla genetik kökenlidir ve belirli bir başlama yaşı bulunmamaktadır. Bazı hastalarda çocuk yaşlarda ortaya çıkmakta iken, bazılarında ise ilerleyen yaşlarda kendini göstermektedir. Kas hastalıklarının günümüzde kadar tam olarak bilinen tedavisinin olmaması rahatsızlığın en büyük handikaplarından biridir. Bu rahatsızlığın tedavisi ancak belirli bir aşamaya kadar yapılabilmekte tamamen sona ermesi, ortadan kalkması sağlanamamaktadır. Bu nedenle, sağlıklı, yan etkisi olmayan akupunktur tedavilerinde yararlanmak da hastaların rahatlamalarına önemli oranda katkı sağlamaktadır.

Akupunktur ile kas hastalıkları tedavisi, hem dünyada, hem de ülkemizde uzman klinikler bünyesinde uygulanmaktadır. Bu şekilde, hastaların hem klasik tedavi yöntemlerini uygulamaları, bunun yanında, akupunktur tedavilerinde de yararlanmaları etkili sonuçlar almalarını sağlayacaktır. Akupunktur iğneleri vücudun enerji noktaların uyarılmasını ve vücudun canlanmasını sağlamaktadır. Bu anlamda, özellikle kas yapısının da canlanmasını sağlamaktadır. Bunun yanında kişiler, hem fiziksel, hem de ruhsal olarak kendilerini son derece olumlu ve aktif hissetmektedir. Uzman hekimlerin bünyesinde tedavi yapan sağlık merkezlerinden tedavi olmak mümkündür. Bu tedavinin seans sayısı ve aralıkları da uzman hekim tarafından belirlenmektedir. Öte yandan, öncelikle, kişilerin tetkiklerinin yapılarak sağlık kontörlünden geçmeleri de önem taşımaktadır. Bu işlemlerin ardından hastalar düzenli olarak akupunktur seanslarına alınmaktadır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı