AKUPUNKTUR İLE GRİBAL EKFEKSİYON TEDAVİSİ

Gribal enfeksiyon, üst solunum yollarında çoğalan ve biriken virüslerin sebep olduğu enfeksiyondur. Bu enfeksiyon bulaşıcı nitelikte olup, genellikle salgın şeklinde yayılmaktadır. Bu hastalığa neden olan, NBA virüsünün bir çeşididir. A,B,C ve D tiplerinin olması grip hastalığının çeşitlerinin olmasına neden olmaktadır. Ancak insanlarda sadece A tipi hastalığa neden olmaktadır. Hastaların ağız, burun uzuvlarındaki salgılardan bulaşmaktadır. Örneğin nefes alma verme veya öksürme ya da hapşırma durumlarında hastalık yayılmaktadır. Gribal enfeksiyon belirtiler olarak, yüksek ateş, üşüme ve terleme nöbetleri, halsizlik hissi, bademcik bölgesinin iltihaplanması ve şişmesi, kişinin yorgun hissetmesi gibi özellikleri söz konusudur.

Bu rahatsızlık virüs kaynaklı olduğundan kesin bir tedavisi de bulunmamaktadır. Grip aşısı her sene  yapıldığında etkili bir koruma sağlamaktadır. Dinlenme ve bol sıvı almak da tedavinin önemli etkilerinden biridir. Gribal enfeksiyondan korunmak için hasta kişilerle yakın temasa girmekten kaçınmak gerekmektedir. Özellikle sarılmak ve el sıkışmak gibi yakın temaslardan uzaklaşmak önem taşımaktadır. Öte yandan, kapalı ve havasız ortamlardan uzak durmak da önem taşımaktadır. Evlerin ve işyerlerinin  sık sık havalandırılması etkili olacaktır. Ellerin temizlenmesi yani el hijyeni de çok önemlidir. Her senen aşı yaptırılması da sağlıklı bir uygulamadır.

Gripten korunma ve kurutla yani tedavi için akupunktur ile gribal enfeksiyon tedavisi yöntemlerinden yararlanmak da önem taşımaktadır.  Akupunktur genel anlamda, dünyada ve ülkemizde hem fiziksel, hem de ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde uygulanmaktadır. Bu anlamda birçok rahatsızlığın tedavisinde uygulanmaktadır. Gribal enfeksiyon da bunların başında gelmektedir. Bu uygulama hekim bünyesinde, yani tıp eğitimi almış ve ayrıca, akupunktur tedavisi alanında uzman olan doktorların kontrolünde yapılması gerekmektedir. Bu anlamda, seçim yaparken dikkat etmelisiniz. Gerçekten başarılı olan ve tıp özellikleri olan kliniklerden yardım almak gerekmektedir. Ülkemizde çok başarılı ve sağlıklı akupunktur klinikleri bulunmaktadır. Bunlardan yararlanabilirsiniz. Akupunktur genel anlamda, vücudun canlanmasını, nefes almasını da sağlamaktadır. Enerji sağlayan metabolizma hastalıklara özellikle gribal enfeksiyona karşı çok duyarlı hale gelmektedir. Bu şekilde rahatsızlıkların yan etkisi olmayacak şekilde tedavisi de mümkündür.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı