ELEKTRO AKUPUNKTURDA TEDAVİ SÜRESİ VE UYGULAMASI

Elektro akupunktur tedavisinde son derece etkili sonuçlar almanız mümkündür. Bu uygulama, akupunkturun ana vatanı olan Çin’de resmi olarak 1950 li yılların ikinci yarısından itibaren uygulanmaya başlanmış, buradan zamanla tüm dünyaya yayılmıştır. Ülkemizde de birçok akupunktur kliniğinde yaygın olarak uygulanmaktadır. Akupunktur tedavilerinin ister klasik, ister modern olsun, kesinlikle yan etkileri bulunmamaktadır. Özel hazırlanan küçük iğnelerle vücudun belirli noktalarının uyarılması sağlanmaktadır. Bu durum vücuda bir ilaç zerk edilmesini veya verilmesini yaratmamaktadır. Son derece doğal, vücudun uyarılmasından kaynaklanan bir uygulamadır. Bu anlamda, kesinlikle yan etkisi söz konusu olmayıp, belirli sakıncaları olan kişiler dışında, her yaştan bayan ve erkeğe uygulanması mümkündür.

Bu tedavilerin en etkili olanlarından biri elektro akupunktur tedavisidir. Bu uygulamada vücuda iğnelerin uygulanması ve ardından iğneler üzerinden elektrik akımlarının verilmesi söz konusu olmaktadır. Genel olarak, epilepsi hastalarında, kalp rahatsızlıkları olan kişilerde, kalp pili olan kişilerde, inme inen kişilerde kesinlikle uygulanmamaktadır. Öte yandan, uygulama, baş bölgesinde, kalp üzerinde ve boğaz kısımlarında uygulanmaz. Spastik kaslar üzerinden de elektro akupunktur tedavisi uygulanmamaktadır. Tedavi başlamadan önce, uzman hekim hastanın detaylı şekilde testlerini ve tetkiklerini yapmaktadır. Alınan sonuçlara göre tedavi süreci başlamaktadır. Bu işlemler yani gerekli kontroller olmadan kesinlikle tedavi gelişi güzel yapılmamaktadır.

Elektro akupunktur tedavisi, genellikle kronik ağrılar üzerinden yapılmaktadır. Bu tür ağrıların giderilmesinde son derece etkilidir. Genellikle yarım saat kadar süren seansların düzenlenmesi uzman hekim tarafından belirlenmektedir. Bu seansların sayısı kişilerin kendi özel durumlarında göre düzenlenmektedir. Seans sayıları yaklaşık olarak 15 veya 20 kadar olabilir. Her hastanın durumuna göre düzenleme yapılmaktadır. Tedavinin uzman hekimler tarafından yapılması çok önemlidir. Ülkemizde, dünya etrafında olduğu gibi çok sayıda uzman akupunktur kliniği bulunmaktadır. Özellikle büyük kentlerimizde gerçekten uzman klinikler bulunmaktadır. Bunlarda her zaman yardım alabilirsiniz. Son derece etkili sonuçları aldığınızı göreceksiniz. Ancak, önemli olan tedavi sürelerinin verilen randevuların düzenli olarak aksatılmadan devam ettirilmesidir. Hem ana hem de yan tedavi olarak bu uygulamalardan yararlı sonuçlar alabilirsiniz.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı