AKUPUNKTUR YAPTIRIRKEN NASIL BESLENMELİ?

Akupunktur ile zayıflama tedavisi, bu tedavi yönteminin en yaygın kullanım alanlarından biridir. Akupunktur aslında hem fiziksel, hem de psikolojik anlamda birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak, en yaygın kullanım alanı fazla kilolarla mücadeledir. Bu anlamda, akupunktur tedavisi ile fazla kilolarından kurtulan birçok bayan ve erkek bulunmaktadır. Aşırı kilo alımı yani, obezite, çağımızın en yaygın sorunlarından biridir. Ülkemizde de obezite sorunu giderek artmaktadır. Obezite yani şişmanlama, kişilerin yaktıkların enerjiden daha fazla gıda tüketmeleri olarak tanımlanabilir. Bu durum giderek vücutta yağlanmanın gerçekleşmesini sağlamaktadır. Bu nedenle, hareket yeteneği azalmakta ve çeşitli sağlık sorunları da baş göstermektedir.

Şişmanlık genetik yatkınlık, iştah artması, dengesiz beslenme, hareketsizlik, hormonların dengesiz yapısı gibi durumlardan kaynaklanabilir. Bu durum kişilerin kontrolsüz şekilde kilo almasında söz konusu olmaktadır. Bazı kişilerde genel şişmanlık, yani vücudun her yerinde yağlanma olabileceği gibi, bazı kişilerde lokal şişmanlık söz konusu olabilir. Bu durum vücudun belirli bölgelerinde yağlanma olmasıdır. Üst veya alt şişmanlık söz konusu olabilir. Tüm bu fazla kiloların atılmasında akupunktur ile zayıflama tedavisi son derece yararlı olacaktır. Bu konuda ülkemizde başarılı akupunktur klinikleri bulunmaktadır. Uzman hekimler bünyesinde hizmet sunan kliniklerin tercih edilmesi son derece önemlidir. Bu şekilde, gelişi, güzel açılan sağlık merkezlerinden üzücü sonuçlar almazsınız.

Akupunktur tedavisinde öncelikle, kişilerin tetikleri yapılmaktadır. Buna göre sağlık durumları belirlenmektedir. Ardından tedavi başlamaktadır. Belirlenen seanslar dahilinde kulak akupunkturu yapılmaktadır. Bunun yanında kesinlikle etkili bir diyet programının seçilmesi son derece önemlidir. Diyet listesi uzman hekimler tarafından verilmektedir. Buna uyulmaması kilo vermenin sağlıklı olmamasına neden olur. Diyet programı protein ağrılıklı ve hafif gıdaların tüketilmesi ile düzenlenmektedir. Meyve ve sebze tüketimin de dengeli olması çok önemlidir. Bunun yanında, bitki çaylarından yararlanmak ve bol su tüketmek de son derece önemlidir. Bu şekilde, tedavinin çok sağlıklı ve etkili olması sağlanacaktır. Bu süreçte egzersizlerin de aksatılmaması ve kişilerin artık hareketli bir yaşam tarzını benimsemeleri de son derece önemlidir. Hekim tavsiyelerine uymak gerekmektedir.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı