AKUPUNKTURUN EN İYİ SONUÇ VERDİĞİ HASTALIKLAR

Akupunktur, yüzyıllardır başta ana vatanı olan Uzak Doğu olmak üzere, uygulanan ve son derece iyi sonuçlar alınan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavide vücudun çeşitli noktalarına iğnelerin uygulanması söz konusu olmaktadır. Akupunktur anlayışında vücut genelinde 14 adet enerji noktası yani meridyen ve bu noktaların akışını sağlayan çok sayıda kanal yani nokta bulunmaktadır. Bu noktalar üzerinden iğnelerin uygulanması ve tedavinin yapılması söz konusu olmaktadır. Bu tedavi ilk olarak uzun yıllar önce Çin’de doğmuştur. Ardından etkili sonuçları sayesinde tüm dünyaya yayılmıştır. Ülkemizde de 1990 lı yıllardan itibaren yönetmelik üzerinden resmi şekilde tanınan ve uygulanan tedavi yöntemlerinden biri haline gelmiştir.

Akupunktur uygulamalarının en büyük özelliklerinden biri kesinlikle yan etkilerinin olmamasıdır. Öte yandan, bir noktada yapılan tedavi, genel özellikleri itibariyle tüm vücuda katkı sağlamaktadır. Örneğin bir ağrı tedavisinde, bacak kısmına uygulanan akupunktur tedavisi veya elektro akupunktur uygulaması, vücudun tüm alanlarının da canlanmasını, enerji dolmasını ve yenilenmesini sağlamaktadır. İşte bu nedenle, akupunkturun yan etkileri olmadığı gibi, genel anlamda tüm vücuda etkisinin olduğu belirtilmektedir. Akupunktur her yaştan ve her cinsiyetten kişiye uygulanabilir. Ancak, bu tedavi alanında uzman olan, akupunktur tedavisi eğitimi almış kişilerin bünyesinde tedavinin yapılması gerekmektedir. Bu sayede, tedavide ne kadar iğne uygulaması yapılacağı, iğnelerin uygulama durumu, seans sayısı ve aralıkları gibi konuların da düzenlenmesi sağlanmaktadır.

Akupunktur, genel anlamda hem fiziksel, hem de ruhsal sorunların çözülmesinde ana veya tan tedavi uygulamaları olarak kullanılmaktadır. Bel ve boyun fıtığı ve diğer fıtık tedavileri, tenisçi dirseği ve yumuşak doku zedelenmeleri, şeker yani diyabet hastalığı, tüp bebek tedavisi, zayıflama ve kilo alma tedavileri, sigara ve alkol bırakma tedavileri, ağrı tedavisi, baş dönmesi ve denge bozuklukları tedavileri, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları, alerji rahatsızlıklar, romatizmalı hastalıkları ile kireçlenme tedavisi gibi rahatsızlıkların çözülmesinde uygulanmaktadır. Çeşitli depresyon durumları ve psikolojik sorunların tedavisinde de bu mucizevi etkilerin kullanılması söz konusu olmaktadır. Günümüzde, elektro akupunktur ve lazerle uygulama son derece etkili şekilde uygulanmaktadır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı