AKUPUNKTUR KARPAL TÜNEL SENDROMU

Karpal tünel sendromu, ellerin çevresinde gelişen, hastanın sancı çekmesine neden olan rahatsızlıklardan biridir. Bu rahatsızlık, genellikle yoğun bilgisayar klavyesi kullanan, yazı yazan kişilerde görülmektedir. Bu nedenle, uzmanlar bu rahatsızlığı çağımızın yan etkisi molan hastalıklardan biri olarak da tanımlamaktadır. Ancak, elbette sadece klavyede yazanların yaşadığı bir sağlık sorunu değildir. Birçok kişide görülebilmektedir.

El bileklerinde bulunan karpal tüneller, kemiklerle ve bağ dokularıyla çevrelenmiştir. Tam olarak bileğin el ayası bölümünde bulunmaktadır. Yaklaşık olarak baş parmak büyüklüğünde bulunmaktadır. Bu tünelin görevi parmakların hareket etmesini sağlayan tendonları korumasıdır. Bu anlamda, el sinirlerinin korunmasında da önemli görevi bulunmaktadır. Karpal tünelinin zarar görmesi elin hareket etmesinde sorun yaşanmasına neden olmaktadır. Bir süre sonra, ellerin sürekli uyuşması ve hareket eksikliği yaşanması söz konusu olmaktadır. Elin tutmaması yani kuvvetsiz kalması bu sendromu yaşayan hastaların başına gelmektedir.

Karpal tünel sendromu yaşayan kişilerin, kesinlikle tedavi konusunda uzman yardımı almaları gerekmektedir. Öncelikle, bu rahatsızlığın yaşanmasında etkili olan klavye kullanımının azaltılması lazımdır. Ellerin ağır işlerde kullanılması veya taşınması da bu süre içinde ertelenmelidir. Bu rahatsızlığın tedavisinde, belirli aletlerin takılması da gerekmektedir. Bunlar bazı hastalar tarafından, hareketleri kısıtlayıcı nitelikte olduğundan, sadece geceleri kullanılmaktadır. Ancak bu özel kalıpların takılma sürelerinin kesinlikle uzman hekime danışılarak yapılması gerekmektedir. Bunun yanında, bu rahatsızlığın tedavisi için uygulanan özel egzersizlerin de düzenli olarak yapılması yerinde olacaktır.

Karpal tünel sendromunda, akupunktur tedavisi de oldukça önem taşımaktadır. Bu uygulama vücudun enerji dolmasını sağlamaktadır. Bu nedenle, el bileklerinde yaşana bu rahatsızlığın giderilmesinde akupunktur uygulamalarının önemli katkısı olacaktır. Hem klasik akupunktur, hem de lazer akupunktur uygulamaları hastalar üzerinde uygulanabilir. Her iki tedavi de ağrısız şekilde olduğundan, kesi işlemleri de olmadığından, çok rahat şekilde uygulanmaktadır. Akupunktur tedavisinin yan etkileri bulunmamaktadır. Bu nedenle, her yaştan erkek ve bayana uygulanabilmektedir. Yan etkileri de bulunmayan bu tedavi, dünya genelinde birçok rahatsızlıkta olduğu gibi, karpal tünel sendromunda da uygulanmaktadır. Ülkemizde profesyonel tedavi yapan akupunktur kliniklerinden yardım alabilirsiniz.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı