AKUPUNKTUR ANESTEZİNİN ANLAMI NEDİR?

Ana vatanı Çin olan akupunktur tedavisi, birçok alanda ve farklı yöntemlerle uygulanmaktadır. Günümüzde, klasik akupunkturun yanında, modern akupunktur yöntemleri de bulunmaktadır. Bunlar, kulak çevresinde iğnelerin uygulanması, lazerle akupunktur ve elektro akupunktur olarak sayılabilir. Bu yöntemlerin yanında, dikkat çeken ve merak edilen uygulamalardan biri de akupunktur ile anestezi uygulamalarıdır. Bu uygulama özellikle Çin de yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Akupunktur ile anestezi, anestezi uygulamalarından çekinen veya anestezi ilaçlarının yan etkisinden çekinen hastalar için düşünülebilir. Bunun yanında, anestezi ilaçlarının yan etkilerinin kişilere zarar vereceği hekimler tarafından tespit edildiği durumlarda bu uygulamadan yararlanmak mümkün olmaktadır. Bazı hastaların ameliyat olmadan önce anestezi almaları sağlıkları açısından tehlikeli olabilir. Bu durumda akupunktur gibi doğal ve yan etkileri olmayan uygulamaların tercih edilmesi gerekmektedir. Akupunktur anestezi uygulamasında, hastalar için özel bir seans yapılmaktadır. Bu seans, diğer akupunktur seanslarına göre daha uzun ve özeldir. Bu seans boyunca hastanın uyuşması sağlanmaktadır. Ancak, hastanın bilinci açık olmaktadır. Yani ameliyat sırasında hasta uyuşmakla birlikte, bilinci açık bir şekilde kalmaktadır. Bu durum birçok kişi için sakıncalı olmaktadır. Bu nedenle, hekimler bu uygulamayı gerçekten ihtiyaç olması durumunda yapmaktadır.

Ülkemizde, akupunktur ile anestezi yapan uzmanların sayısı çok fazla değildir. Öte yandan, hastaya bu uygulamanın özelliklerinin iyice anlatılması gerekmektedir. Akupunktur tedavisinde vücudun belirli noktaları bulunmaktadır. Bu noktalar üzerinden uygulama yapılmaktadır. Bu sayede, noktalar üzerinden vücuda sağlıklı enerji dolması amaçlanmaktadır. Birçok rahatsızlığın tedavisinde akupunktur iğnelerinden yararlanmak mümkündür. Bu şekilde, yan etkisi olmayan tedavilerin yapılması ve birçok rahatsızlığın ana veya yan tedavilerinin yapılması söz konusu olmaktadır. Eğer yan etkisi olmayan ve sağlıklı bir tedavi almak istiyorsanız, akupunktur tedavilerinden en doğru şekilde yararlanabilirsiniz.

Tedavilerin mutlaka kaliteli akupunktur merkezleri bünyesinde yapılmalıdır. Bu şekilde, son derece sağlıklı ve kalıcı sonuçları alabilirsiniz. Bu alanda hizmet sunan son derece kaliteli akupunktur merkezleri bulunmaktadır. Uzman hekimler bünyesinde hizmet sunan merkezlerden düzenli olarak yararlanabilir ve son derece etkili sonuçları alabilirsiniz. Mutlaka akupunkturu inceleyin.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı