ELEKTRO AKUPUNKTURUN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Akupunktur Çin Uygarlığından tüm dünyaya yayılan etkili ve kesinlikle yan etkileri olmayan bir tedavi çeşididir. Bu tedavinin yan etkisi olmamasının nedeni iğneler ile vücuda kesinlikle bir sıvının ve ilaç benzerinin zerk edilmemesidir. Bu nedenle, rahatlıkla her yaştan ve her bünyeden insana uygulanması mümkündür. Vücut ve organlara bağlı veya metabolizma kaynaklı hastalıklardan, genetik rahatsızlıklara, kilo alma ve verme tedavilerinden, sigara, alkol gibi alışkanlıklardan kurtulma için uygulamalara, psikolojik sorunlara kadar a dan z ye birçok rahatsızlık için akupunktur tedavisi uygulanmaktadır. Bu anlamda, sayısız hastalığın ana veya yan tedavisi olarak akupunktur uygulanmaktadır. Klasik ve modern akupunktur olarak birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır.

Akupunktur tedavi yöntemlerinde 1958 yılından bu yana uygulanan bir etkili yöntem ise elektro akupunktur uygulamasıdır. Bu tedavi sayesinde, çok etkili ve son derece sağlıklı sonuçlar elde edilmektedir. Bu yöntem artık tüm dünyada ve ülkemizde başarılı şekilde kullanılmaktadır. Genellikle romatizma, kireçlenme, yumuşak doku zedelenmeleri gibi kronik ağrı tedavilerinde son derece etkili sonuçlar vermektedir. Bu uygulamada, klasik akupunktur uygulamasında olduğu gibi, vücudun meridyen ve özel noktalarında iğnelerin uygulanması söz konusu olmaktadır. Aynı anda iki iğne üzerinden, küçük bir elektrik üretim aleti ile vücuda belirli dozda elektrik akımlarının verilmesi gerçekleşmektedir. Bu anlamda, elektrik akımlarının verilmesi vücudun etkili şekilde uyarılmasını sağlamaktadır.

Akupunktur uzmanı, akımları hastaların ve rahatsızlığın durumuna göre vermektedir. Bu durumun belirlenmesi için öncelikle, hastanın durumu ve hastalığın yapılan tetkikler sonucunda belirlenmesi gerekmektedir. Elektrik akımları verilmesi söz konusu olduğundan, bu tedavi, epilepsi hastalarında, kalp rahatsızlıkları ve kalp pili olan kişilerde uygulanmaması gerekmektedir. Öte yandan, elektrik akımlarının iyileşme sürecine katkıda bulunması için kesinlikle ayarlanması, işin uzmanları tarafından verilmesi lazımdır. Bu nedenle, elektro akupunktur tedavilerinin kesinlikle tıp eğitimi almış uzman hekimlere yaptırılması gerekmektedir. Bu ayrıntılara dikkat edildiği takdirde, elektro akupunktur tedavisinin herhangi bir yan etkileri bulunmamaktadır. Bu nedenle, her yaştan kişinin yukarıda belirtilen rahatsızlıkları olmadığı sürece, bu tedavi yönteminden faydalanması mümkündür.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı