AKUPUNKTUR İLE SİYATİK AĞRISI TEDAVİSİ

Akupunktur ile ağrı tedavisi yapılması hem dünyada, hem de ülkemizde sıkça yaşana tedavi uygulamalarından biridir. Bu anlamda, akupunktur ile ağrı tedavisi yapan birçok kaliteli sağlık kurumu bulunmaktadır. Akupunktur ile siyatik ağrısı tedavisi de sıkça uygulanan yöntemlerden biridir. Bayan veya erkek yaşı ne olursa olsun, herkesin bu tedaviden yararlanması mümkündür. Çünkü, akupunktur tedavisinin kesinlikle yan etkileri bulunmamaktadır. İğneler vücudun sağlıklı ve etkili şekilde uyarılmasını sağlamaktadır. Bu anlamda, vücuda bir ilaç veya bu nitelikte bir sıvı kesinlikle zerk edilmemektedir. Akupunktur uygulamalarında, klasik, modern lazerle akupunktur ve elektro akupunktur tedavilerinden seçim yapılabilir. Bunu hastanın durumuna ve uygulama niteliklerine göre uzmanlar belirleyecektir.

Siyatik, siyatik sinirlerinin hastalanması ve ağrıların yaşanması durumu olarak tanımlanabilir. Siyatik sinirleri, vücudun kalça ve bacak alanlarında bulunmaktadır. Bu sinir vücuda, hem hareketlilik, hem de duyarlılık özellikleri katmaktadır. Bu sinirler üzerinde oluşan rahatsızlık, omurgada biçim bozukluklarının oluşması, omurun yer değiştirmesi, sinirlere basınç uygulanması, çeşitli metabolizma hastalıkları, zehirli ya da bulaşıcı hastalıklar bu rahatsızlığın yaşanmasına neden olabilir. Hastalık, öncelikle kalçaya doğru uzanan ve belden başlayan ağrılarla başlamaktadır. Bacağın arkasından ilerleyerek artarak devam eder. Giderek bacağın güçsüzleşmesi, uyuşması ve hareket özelliklerini kaybetmesi durumları yaşanabilmektedir.

Bu hastalığın tedavisinde, etkili ağrı kesiciler ile tedavi uygulanmaktadır. Vitamin takviyesi ile sağlıklı ve dengeli beslenme de bu anlamda önem taşımaktadır. Öte yandan, kişilerin düzenli ve kendilerini zorlamayacak egzersizler yapmaları ve fazla kilolarından kurtulmaları da önemlidir.  Sıcak ve soğuk uygulamalar da yapılabilir. Bunun yanında, masaj tedavisi de düzenli olarak yapılabilir. En etkili yöntemlerden biri de elbette akupunktur uygulamasıdır. Akupunktur ile tedavide, lazer veya elektro akupunktur uygulamalarından da bu anlamda yardım alınabilir. En etkili sonuçları akupunktur ile alabilirsiniz. Hastanın durumuna göre uzman tarafından seanslar belirlenmektedir. Her seans yaklaşık olarak  dakika veya yarım saat kadar sürmektedir. Hastanın seansları aksatmaması ve uzman hekimlerin tavsiyelerine uyması büyük önem taşımaktadır. Bu şekilde ağrıların önünde geçmek ve sağlıklı sonuçlar almak mümkündür.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı