AKUPUNKTUR İLE ALERJİK NEZLE TEDAVİSİ

Bünyemizi etkileyen birçok farklı alerji tipi bulunmaktadır. Bunların en yaygın ve etkili olanlarından biri de alerjik nezle durumudur. Alerjik nezle, kızarmış gözler, sürekli burun akıntısı, alerjinin etkisiyle ipeksi ve uzun kirpiklerin oluşması, kişinin tıkanıklık nedeniyle rahatsız olması ve sürekli hareket etme isteği, nefes alamama nedeniyle sürekli yarı açık olan ağız, kızarık ve tıkalı burun, burun içinde kabuklanmaların oluşması, bazı hastalarda ise diş gıcırdatma özellikleri ile kendini göstermektedir. Alerjik nezle bahar aylarında doğada bulunan çiçek ve ağaç polenleri, ev tozu, parfüm ve deodorant, keskin koku, sigara dumanı ve çok soğuk hava gibi etkilerden hemen meydana çıkmaktadır.

Nezle tipinin en etkili özelliği sürekli hapşırma olmasıdır. Bitmek bilmeyen hapşırık nöbetleri alerjinin başladığını göstermektedir. Bu nöbetler, genellikle sabah saatlerinde artmaktadır. Bunun yanında, burun tıkanıklığı ve sürekli olarak burnun akması da alerjinin temel özelliklerindendir. Nezle kişilerin yaşam kalitesini son derece düşürmektedir. Bu nedenle mutlaka tedavi seçeneklerinden yararlanmak gerekmektedir. Alerjik nezle rahatsızlığının klasik tedavi uygulamalarının yani genellikle ilaç kullanımının yanında, akupunktur ile tedavisinde de olumlu adımlar atılmaktadır. Bu sayede,i hastaların yan etkileri olmayan bir tedaviden yararlanmaları ve etkili şekilde rahatlamaları sağlanmaktadır.

Akupunktur ile alerji tedavisinde, öncelikle alerji yaratan durum ile hastanın ilişiğinin kesilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, alerjik nezle hastalarının da bu durumu yaratan nedenlerin uzak durmaları çok önemlidir. Akupunktur iğneleri, vücudu uyararak, direncinin artmasını, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Vücudu direnç kazanan hastalar bu sayede alerjik rahatsızlıklara daha az yakalanmaktadır. Öte yandan ödem çözücü özelliği olduğundan, burun çevresinde bulunan akıntıların da gitmesini, tıkanıklığın da yok edilmesini sağlamaktadır. Bu durum hastaların son derece rahatlamasını sağlamaktadır. Tedavi sonrasında hastaların huzur bulması ve psikolojik açıdan güçlenmesi de büyük önem taşımaktadır. Bu sayede, hem rahatsızlığın çözülmesinde etkili sonuçlar alınmakta, hem de kişilerin fiziksel ve ruhsal olarak güçlenmesi söz konusu olmaktadır. Kesinlikle alerjik durumlardan kurtulmak için akupunktur iğnelerinden yararlanmak son derece önem taşımaktadır. Mutlaka denemelidir.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı