AKUPUNKTUR ÇEŞİTLERİ

Akupunkturun kökeni beş bin yıl öncesine dayanmaktadır. Çin’de uygulanmaya başlanan bu tedavi diğer ülkeler tarafından tanındıkça bilinen ve tercih edilen tedavi metodu haline gelmiştir. Akupunktur doğal bir tedavi şeklidir. Ülkemizde akupunktur yavaş yavaş gelişmekte olan bir tedavi şeklini almıştır. İğneleme işlemi ile gerçekleşen akupunktur tedavisinde iğne kalınlıkları saç telleriyle doğru orantılıdır. Zayıflamadan baş ağrısına, felçten sigara bırakmaya kadar birçok etkeni tedavi etmede kullanılan akupunktur işlemi uygun bulunan uyarıcı noktanın tespiti ile başlamaktadır. Akupunkturda on beş ya da yirmi beş seanslık tedavi oldukça etkili olmaktadır. Her bir seansın işlem süresi ortalama yirmi ya da yirmi beş dakika civarında değişim göstermektedir. Herhangi bir yan etkisi olmayan akupunktur tedavisinde genellikle karşılaşılan en büyük problem hasta bireylerin ön yargılı tedirginlikleri olmaktadır. Akupunktur metodu üç farklı yolla uygulanır.
Genel vücut akupunkturu, kulak akupunkturu, kafa akupunkturu olmak üzere üç aşamada tedavi şekli bulunmaktadır. Bu tedavi şekilleri dışında ağız, dil, el, ayak akupunktur çeşitleri de mevcuttur.
Akupunktur tedavisinde koşullara göre İğneleme işlemi yerine lazer ile tedavide uygulanabilmektedir. Uyarıcı noktalara yapılacak İğneleme işlemi yerine lazer ışınlarıyla bir tedavi yöntemi tercih edilmektedir.
Lazer ışınlı tedavi çoğunlukla çocuk hastalarda ve iğneden korkan bireylerde tercihen uygulanmaktadır. Elektro akupunktur ise iğneleme işlemi sırasında iğneleri bir elektrik akımına bağlanması aracılığı ile elektrikli bir tedavi metodudur. Dünya üzerinde ülkelerin büyük bir kısmı bu tedavi şeklini tercih etmektedir. Magnetik akupunktur hastada herhangi bir acı hissi oluşmadan yapılan akupunkturdur.
Akupunktur iştah azaltabilen ve metabolizmayı hızlandıran çok önemli bir etkiye sahiptir. Kan dolaşımında hızlanmayı uyarıcı noktalara uygulanan işlemler sayesinde sağlamaktadır. Oldukça doğal ve tercih edilen bir tedavi şeklidir. Kökeni Çin’e kadar uzanmaktadır. İğneleme işlemi sırasında herhangi bir acı hissi oluşmamaktadır. Sinek ısırığı kadar bir etkisi olan akupunktur tedavisinde günden güne başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Akupunktur tedavi metodu çoğu hastalığı iyileştirme de oldukça önemli bir konumdadır. Ülkemizde akupunktur tedavisinin çoğu tıp fakültesinde eğitimi başlamıştır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı