AKUPUNKTUR FİYATLARI

Akupunktur geleneksel Çin tıbbi dallarından günümüze ulaşmış beş bin yıllık yan etkisi olmayan bir tedavi türüdür. Belli uyarıcı noktalara yapılan iğneleme işlemi ile ilaçsız tedavi türünün en büyük etkenlerinden biridir. Kullanılan iğneler ve yöntemi Dünya Sağlık Örgütü (WHO) kurallarına ve standartlarına uygun olmalıdır. Akupunktur vücut yüzeyinde bulunana uyarıcı belirli noktalara iğne batırılması ile birlikte hastalıkları tedavi etmeyi hedefleyen bir metottur.  En çok uyarıcı noktanın bulunduğu yerler eller ve kulaklar olarak bilinmektedir. İnsan vücudunda her organın kulakta bir uyarıcı noktası olduğu bilinmektedir. Kulak akupunkturu ile vücut akupunkturu aynı doğrultuda uygulanırsa tedavi aşaması daha kolay ilerlemektedir. Bunun sebebi kulaktaki uyarıcı noktaların organlarla bağlantısının direkt olmasıdır. Tedavi aşamasında noktaların doğru teşhisi ve derinliğin belirlenmesi oldukça önemlidir.

Ülkemiz Çin tıbbı konusunda oldukça yeterli değildir. Ticari kazanç kaygısı güderek hizmet veren birçok merkez ulunmaktadır. Ülkemizde akupunktur tedavisi sadece sigara bırakmak ya da kilo vermek amacı ile kullanılmaktadır. Çin’de yaklaşık üç bin beş yüz yıldır akupunktur tedavisi uygulanmaktadır. Tedavinin başarı ile kullanıldığına dair ilk yazılı belge ise iki bin yıllık tarihi kayıtlara geçmiştir.  Akupunktur hakkında yazılmış olan ilk kitap ise milattan önce dört yüz yılında yazılmış olan Sarı İmparatorun Dâhili Tıp Kitabı’dır. Çinliler evreni  Yin yani dşi ve yang yani erkek ismini kullandıkları iki güç arasındaki denge ile tanımlamaktadır. Sağlık, ruh ve bendenin Yin ve Yang arasındaki uyum ve denge halini almaktadır. Çin tıbbında tedavi şekli hasta da bozulmuş olan yin ve Yang dengesini yeniden kurma ve düzeltmeyi hedeflemektedir.

Akupunktur tedavisi SGK ( Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından karşılanmamaktadır. Türkiye  Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından bireysel ödemeli olan ve estetik amaçlı tıbbi ve cerrahi işlemler fiyatları yeniden düzenlenmiş olmaktadır. Hastanelerde akupunktur tedavisi yetmiş beş türk lirası ile hizmet vermektedir. Hastaneden hastaneye değişen bu fiyatların özel akupunktur merkezlerinde daha da pahalı olduğu bilinmektedir. Tedavi aşamalarında kullanılacak cihazların ve iğneler ile yeterli bilgilendirilmeden tedavi olmak önerilmemektedir.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı