Akupunktur Eklem Hastalıkları Tedavisi

Akupunktur tedavisi günümüzde özellikle obesite tedavisi için kullanıldığı bilinmekle birlikte bunun yanı ıra pek çok hastalığın tedavisi için yardımcı tedavi amacıyla uygulaması yapılmaktadır. Akupunktur tedavisi temelde iğne batırma işlemi şeklinde uygulanmakla birlikte kişinin durumuna göre seanslar az ya da çok olabilir.

Günümüz tıp tedavi yöntemlerine ek olarak akupunktur uygulamasının yapıldığı hastalıklar grubundan bir tanesini de eklem hastalıkları oluşturmaktadır. Bu grup içerisinde yer alan ve genellikle elli yaş üstü insanların yaşadığı sağlık problemlerinden birini ise osteoartrit adı verilen ve halk arasında kireçlenme olarak bilinen hastalık oluşturmaktadır.

Bu hastalık dejeneratif eklem hastalığı olmakla birlikte sinoviyal sıvı yani eklem sıvısının azalması ile meydana gelmektedir. Bu duruma bağlı olarak eklem bölgelerindeki sıvının azalması sonucunda eklem bölgesini oluşturan kemikler hareket esnasında birbirine sürtünmektedir.

Bu hastalığın tedavisi için ya da var olan tedaviye yardımcı tedavi yöntemi olarak ise akupunktur sıklıkla tercih edilen tedavi yöntemlerinden birini oluşturmaktadır.

Akupunktur yöntemi uygulanarak vücutta dengesi bozulan endokrin sisteminin düzene sokulması amaçlanmaktadır. Bununla birlikte stres bu hastalık için de oldukça büyük bir etmendir. Akupunktur yöntemi ile kişinin stresinin azaltılması sonucunda ağrılarının azaltılması da mümkündür.

Bilek bölgesinde görülen ve tedavisinde akupunktur kullanılan bir başka hastalık ise Karpal Tünel rahatsızlığıdır. Temelde bu hastalık median sinirinin sıkışmasına bağlı olarak meydana gelir ve kişide şiddetli ağrılara neden olmaktadır. Bununla birlikte ağrılı bölgede sıklıkla inflamasyon ve ödem de gözlenmektedir. Sıcak soğuk su uygulamaları ve akupunktur yöntemi beraber uygulanarak bölgede oluşan iltihabın giderilmesi sağlanmaktadır.

Romatoid artrid ise genellikle eklem bölgelerinde meydana gelen bir hastalık olup bilinen tedavi yöntemlerine ek olarak uygulanan akupunkturun tedaviyi hızlandırdığı ve pek çok hastada kalıcı çözüm oluşturduğu bilinmektedir.

Pek çok hasta akupunktur tedavisiyle sağlığına kavuşarak eklem bölgesi rahatsızlıklarından kısa bir süre içerisinde kurtulmayı başarmıştır. Vücudun belirli noktalarından kişinin limbik sistemini uyararak yapılan bu tedavi yöntemi ile endokrin sisteminiz düzene sokularak eklem hastalıklarından kurtulmak mümkündür.Akupunktur seans süreleri ise hastalığın durumuna ve kişinin özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı