Akupunktur Romatoid Artrid Tedavisi

Romatoid artrit, özellikle diz, el ve el parmakları eklem bölgelerinde ağrı ve şişliklere neden olan bir hastalık olmakla birlikte aslında bir sistematik bağ doku hastalığıdır. İmmün (bağışıklık) sisteminin zayıflaması ile tetiklenen bu hastalık özellikle 25-50 yaş aralıklarında sıklıkla rastlanır. Kalıtsal faktörler sebebiyle hastalığa yatkın olunmakla  birlikte kişinin stresli yaşantısı, depresyon durumları, fazla kilo ve geçirilen başka hastalıklarda romatoid artrite neden olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hastalıkta kabul edilen iki evre söz konusudur. Bu evrelerden ilki aktif romatoid artrittir. Bu dönemde hastanın tüm vücudunda ısı artışı olup özellikle el ve ayak eklemlerinde ödem olarak bilinen şişlikler meydana gelmektedir. Zamanla inen bu şişliklerden sonra ise inaktif dönem ortaya çıkar. Bunun anlamı ise şudur: El ve parmak eklemlerinde şişmelerden dolayı elinizi sıkamamanız ya da dizin tam açılıp kapılamaması gibi semptomlar daha da ağır bir hal alır ve mafsallarda deformite olarak adlandırılan vücuttaki şekil bozuklukları görülmeye başlar.

Romatoid artritte olduğu gibi günümüzdeki hastalıkların sebeplerine bakıldığında ise ilk sıralarda stres ve buna bağlı olarak immün sistemdeki yetersizlikler yer almaktadır. Bu nedenle de akupunktur uygulamaları gerek stres etmeninin vücuttan kaldırılması gerekse bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından oldukça faydalı tekniklerdir. Akupunktur teknikleri ile yapılan tedavilerde yan etki problemi olmamakla birlikte vücut kendi mekanizmasını uyararak kendi kendisini güçlendirip tedavi etmektedir. Akupunkturun ödem atıcı etkisi de özellikle iltihaplı romatizma gibi en büyük sorunun ödem olduğu bir hastalıkta, son derecede fayda sağlanılması ve tedaviye verilen yanıtın artması için oldukça önemlidir.

Profilaktik yani koruyucu tedavi amacı ile akupunktur uygulaması yapmak ise daha akılcı bir metottur. Çünkü akupunktur, vücudun tamamını harekete geçirerek tüm vücudunuzu çalıştırır ve bağışıklık sisteminizi (immün sisteminizi) güçlendirir. Böylece hastalığa yakalanmadan hastalığın sonlanmasını sağlamak mümkündür. Yeme içme alışkanlıklarınızı değiştirmek zorunda kalmadan, iltihaplı romatizma yüzünden hareket alanınız kısıtlanmadan, hayatı yaşlılık zamanınızda hastalıklardan uzak bir şekilde yaşamak için akupunktur yaptırarak profilaktik tedavi yöntemlerinden faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra romatoid artrit tedavisi için de akupunktur tedavinizi olumlu yönde artıracak ve yaşam kalitenizi düzeltecek yöntemler arasındadır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı