LAZER EPİLASYON ÇEŞİTLERİ

Lazer epilasyon yöntemi birçok ülkede uygulanan, birçok kişi tarafından rağbet gören ve git gide kullanım alanı artan bir yöntemdir. Son zamanlarda bakıldığında dev kampanyalarla birçok güzellik salonunda veya özel olarak açılan lazer epilasyon merkezinde lazer epilasyonun ön plana çıktığını görmekteyiz. Hem kadınların hem de erkeklerin kıl ve tüy sorunlarına kökten çözüm sağladığı iddia edilen lazer epilasyonun memnuniyet derecesi de oldukça yüksektir. Lazer epilasyon sadece kadınlara değil erkeklere de hitap ettiği için kullanım ve uygulama alanı da genişlemektedir.

Lazer epilasyon yaptırmak için en uygun yerler epilasyon merkezleridir. Bu merkezlerde uzmanlaşmış kişiler tarafından cilt tipinize göre yapılacak epilasyon türü de belirlenmektedir. Her ciltte lazer aynı etkileri göstermemekle birlikte lazer epilasyon uygulamalarına ve türlerine göre şekillenmiştir. Genel hatları ile bakıldığında lazer epilasyon üç başlık altında toplanabilmektedir. Bunlar; elektroliz elektrikli epilasyon, termoliz elektrikli epilasyon ve blend elektrikli epilasyondur. Bu türler elektrik akımının verilme seviyesine göre şekillenmiştir. Termoliz elektrikli epilasyon kıl köklerinin yakılması için en fazla elektrik akımının verildiği epilasyon türüdür. Bunların yanında lazer epilasyonun uygulanış yöntemleri de lazer epilasyon türleri arasında sayılmaktadır. Buna göre lazer epilasyon diode lazer epilasyon, alexandrite lazer epilasyon, nd: yağ lazer epilasyon, IPL lazer epilasyon, Ruby lazer epilasyon olmak üzere beş yöntemden oluşmaktadır. Bu yöntemler cilt tiplerine göre seçilmektedir.

Diode lazer epilasyon her cilt tipleri ve cilt renkleri için uygun olan lazer epilasyon türüdür. Tüm renk ve vücut tipleri için uygun olduğundan en yaygın kullanılan ve çabuk sonuç alınan bir türdür. Alexandrite lazer epilasyon yöntemi genellikle açık renkteki cilt tipleri için uygulanmaktadır. Bu tür vücudun her bölgesinde uygulanamamaktadır. Yüz, omuz ve kollar için bu tür uygun değildir bu nedenle diğer yöntemlerden kullanım alanları farklılaşmaktadır. Sarışın ve beyaz tenli kişiler tarafından en çok tercih edilen epilasyon türüdür.  Nd: yağ lazer epilasyon yöntemi koyu ten rengindeki kişilerde kıl köklerinin yakılarak uygulandığı bir türdür. Kesin sonuçların alındığı ve köklerin en derinine kadar yakmanın mümkün olduğu bir türdür.  Diğer iki yöntemde ise ışınlarla kıl köklerinin yakılması durumu söz konusudur.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı