AKUPUNKTUR YAPTIRMAK İSTEYEN HASTALARA ÖNERİLER

            Akupunktur yaptırmak isteyen hastalara öneriler olarak genellikle yaptırılması söylenmektedir. Çünkü bu tedavi şeklinin kimyasal ilaçlar gibi herhangi bir yan etkisi yoktur. Olsa bile çok az ve ciddi boyutta değildir. Akupunktur beş bin yıl önce ortaya çıkan ve ilk olarak uzak doğuda başlayarak batıya kadar yayılan tedavi yöntemidir. İğneler ile yapılmakta ve birçok hastalığa iyi gelmektedir. El, bel, boyun, sırt, aşırı kilo alma, aşırı zayıflık gibi durumlarda bile muhteşem tedavisi vardır. Bundan dolayı kesinlikle önerilmekte ve hiçbir zararı yoktur. Tedavi yönteminin zararlı olmamasının nedeni kimyasal bir madde kullanılmamasından kaynaklanıyor. Ağrıyan ve şikayet olunan bölge tepsi edildikten sonra iğneler vuruluyor. Böylece tedavi başlamakta ve ilaç uygulaması yapılmadığı için zararı olmamaktadır.

Bunların yanı sıra akupunktur yaptırmak isteyen hastalara öneriler arasında kesinlikle yapacak kişinin belgesi olması gerekiyor. Akupunktur tedavisini yapacak uzmanların belgesiz olmamasına çok dikkat edin. Her ne olursa olsun doktor bile olsa eğer belgesi yoksa kesinlikle yaptırmayın. 480 saatlik eğitim sonunda başarılı olarak belge almış kişilere yaptırmalısınız. Bunun dışında temiz, hijyenik ortamlar çok önemlidir. Özellikle vücudunuzun birçok bölgesine iğne gireceği için iğnelere özen gösterilmesi gerekiyor. İğneler sizi kesinlikle korkutmamalıdır. Çünkü bu iğnelerin tamamını değil sadece tedavi olacak bölgeye uç kısmı batırılıyor. Bundan dolayı iğne değil hastalıklı olan bölgenin tespiti önemlidir. Bu yüzden akupunktur yapacak kişiye ağrıyan yerinizi çok iyi anlatmanızda fayda vardır.

Akupunktur yaptırmak isteyen hastalara öneriler arasında birde kesinlikle hastasına iyi davranan ve ona moral veren kişiler olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle madde bağımlısı olarak gelmiş bir hastaya son derece özen gösterilmeli ve onun bu maddeyi bırakmasından yardımcı cümleler kurulmalıdır. Bundan dolayı konuşmalarından hoşlanmadığınız ve size sabır göstermeyen uzmanlardan hemen uzaklaşın. Çünkü tedavinin diğer bir kısmı ise; moraldir. Moral insanın kesinlikle iyileşmesini sağlamakta ve oldukça iyi gelmektedir. Akupunktur vücudunuzdaki tüm ağrıları gideren ve hızlı bir şekilde iyileşme sağlayan önemli bir bilimsel tedavidir. Rahatlamak ve vücuttaki ağrılarınızın yok olması için muhakkak tercih etmelisiniz.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı