AKUPUNKTUR BİLİMSEL MİDİR?

            İnsan vücudundaki ağrıları iğne yolu ile giderilen akupunktur tedavisi artık dünyada oldukça yaygındır. Peki, akupunktur bilimsel midir? Evet, akupunktur beş bin yıllık bir geçmişi olan ve insan sağlığında ciddi anlamda faydaları bulunan bilimsel bir tedavi yöntemidir. İlk olarak elbette uzak doğunun nefesi olan Çin ülkesinde ortaya çıkmıştır. Ardından tüm Asya ve uzak doğu ülkelerine yayılarak batıya kadar gelmiştir. Çin felsefesi içerisinde insan vücudunda 14 tane meridyen yer almakta ve bu meridyenlerde tam 360 tane akupunktur bölgesi vardır. Bu bölgeleri bularak iğneler yardımı ile ağrı olan kısımları iyileştirmektir. Vücutta birçok akupunktur tedavisi bulunarak hızlı bir iyileştirme hali gözlemlenmiştir. Ayrıca akupunktur yapılan bölgeden biyopsi için parça alınarak hastalıklı kısmın farklı olduğu ortaya çıkmıştır.

Akupunktur bilimsel midir? Diye düşünenler artık bunun bilimsel olduğunu rahatlıkla söyleyebilir. Vücuttaki sistemli bölgelerin tespit edilerek iğneler yardımı ile tedavi edilmektedir. Burada önemli olan kesinlikle iğne değil doğru tespit edilen bölgedir. Vücut, el, baş, migren ağrısı, bel, boyun, sırt, obezite, bağımlılık yapan maddeler gibi birçok alanda tedavisi vardır. Üstelik bu tedavilerde kişi son derece rahatlamakta ve kısa sürede iyileşmektedir Alkol, sigara, uyuşturucu gibi bağımlılıkları olan kişiler karar verdiği an tedaviye başlayabilir. Elbette bu tedavilerde hastanın ikna olması gerektiği kadar verilen her şeye harfiyen uyması gerekiyor. Seanslar sonrasında maddeye karşı istek azalacak ve hatta tamamen yok olacaktır.

Akupunktur bilimsel çalışması ile birçok rahatsızlığı gidermeyi hedefliyor. Sadece aşırı kilolu olan kişiler değil, aşırı zayıf olanlara da çare bulmaktadır. Giderek daha da yaygınlaşan tedavide bedensel olduğu kadar ruhsal sorunlarında tedavisi yapılıyor. Kimyasal hiçbir ilaçla tedavisi olmayan akupunkturda önemli olan hastalıklı bölgenin tespit edilmesidir. Daha fazla düşünmeden vücudunuzdaki rahatsızlıkları dile getirerek tedavi olmaya başlamalısınız. Ayrıca akupunktur tedavisi yapan kişilerin belgesi olması gerekiyor. 480 saat boyunca eğitim almış ve başarılı olarak belge almış kişilerin akupunktur yapmaya hakkı vardır. Doktorlara dahi akupunktur yaptırmamalısınız. Şayet belgesi varsa o halde rahatlıkla yapabilir. Müthiş kas gevşeticiliği sağlayan akupunktur için sizde bir an önce başvurmalısınız.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı