Akupunktur da kulağın önemi

Akupunkturun en verimli tedavi noktası kulak ve kulak kepçesidir.  Akupunktur denilince 5000 yıllık bir tedaviden bahsedilmektedir ve kulağın anatomik olarak duysal sinirleri çok önceden beri bilinmektedir. Temeli yin ile yang adı verilen iki karşıt sistematiğin dengeli olmasına dayanan yöntem, bu dengeyi sağlamasıyla sağlıklı bir yaşamın olacağına dair bir inanç vardır. Bu tedavi yönteminin vücutta ki en önemli bölgelerden birisi hiç kuşkusuz kulaktır. Akupunktur ile yapılacak birçok tedavinin merkezi olan kulak içerisinde farklı tedavi noktaları mevcuttur. İnsan kulağı vücudumuzun en önemli kontrol merkezlerinden birisidir. Anne karnında yer alan ceninlerin organları oluşmaya başladıkça kulak kepçeleri de oluşmaktadır. Bu neden birçok tedavi ihtiyacı hisseden organın tedavi bölgesi de kulak kepçesi olabilmektedir.

Özellikle başta sindirim sorunları olmak üzere, aşırı kilolardan düzene sokmada ve alerjik reaksiyonlardan kurtulmak için en uygun noktalar kulak içerisinde bulunmaktadır. Kulaktaki noktaları doğru bir şekilde tespit ettikten sonra buralara akupunktur iğnesi batırılabilir ya da mandallarla sıkıştırılabilir. Özellikle kulak memesini sıkıştıran mandal hastaya açlık hissini azaltmasında oldukça yarar sağlamaktadır. Böylece hasta fazla kilolarından kurtulmaya başlayacaktır. Kulağın iç bölümüne yerleştirilen mandal sindirim sistemini hızlandırarak kabızlığı önlerken, üst kıkırdak üzerinde ise alerjik noktalar bulunmaktadır. Buraya batırılan iğne alerji tedavilerinde katkı sağlamaktadır. Ülkemizde de özellikle kulak akupunkturu uzman hekimler ve tedavi merkezleri tarafından en sık kullanılan yöntemlerden birisidir.

Ancak kulak bölgesine yapılacak akupunktur tedavisi için gelişi güzel bir yol çizmemek gerekir. Öncelikle bu noktaların elektro nörolojik bulgularını tespit edip doğru yorumlamak ve bu noktaların patolojik seviyelerine bakmak gerekmektedir. Çünkü tedavi doğru teşhisle olmaktadır. Kulak kepçesinde elektriksel düzeyi ölçmeden gelişi güzel bir tedavi doğru olarak kabul edilemez. Vücuda doğru uyarı yapmak için en doğru yöntem de seçilmelidir.

Kulağın önemli olmasının nedenlerinden birisi de hafta da yapılacak tedavi miktarını doğru ölçmemizdir. Çoğu zaman haftada iki kez vücuda uyarı göndermek gerekir. Yani hafta da tek seans yetmeyebilir. Bunun için en uygun öneriyi uzmanlar yapacaktır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı