Akupunktur uygulama alanları

Akupunktur uygulama alanı en geniş olan tedavi yöntemlerinden birisidir. Yan etkisi olmaması akupunkturun bu kadar geniş başlıklara sahip bir bilim dalında kabul edilmesine ve onaylanmasına olanak sağlamıştır. Kimi zaman hastaların ve uzmanların birincil birincil yöntemi olsa da genellikle yardımcı bir yöntem olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Akupunktur tedavisi gelişen teknoloji ve bunun yansıması olarak tıp bilimi ile daha farklı alt başlıklara da sahip olmuştur. Temelinde kulak ve vücut akupunkturu olarak başlayan bu tedavi yöntemi günümüzde lazer akupunktur ve elektro akupunktur olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Genel kanıda kulak ve vücut akupunkturu olarak iğneli akupunktur tedavisi, en eski ve en çok bilinen yöntem olmasıyla birlikte en etkili ve sonuca en mutlu şekilde ilerlenen yöntem olarak da belirtiliyor. Burada en önemli olan nokta doğru bölgeleri yakalayarak gerekli müdahaleleri yapmaktır. Ülkemizde özellikle zararlı tüketim bağımlılıklarının tedavisinde, aşırı kilolardan kurtulma da, sindirim sistemi rahatsızlıkları ve romatizma hastalıklarında kullanılan akupunktur yöntemi, oldukça geniş bir yelpazede hastaların tedavisinde kullanılmaktadır.

Ancak günümüz tıp dünyasında akupunkturun uygulama alanları bu kadarla sınırlı değil tabii ki. Artık bu tedavi yöntemi ruh sağlığından bölgesel zayıflamaya, estetik cerrahiden cinsel sağlığa kadar büyük bir alanda önerilen yöntemlerdendir. Bazılarında birinci tedavi yöntemi olmasa da yardımcı yöntem olarak oldukça verimli sonuçlara ulaşabiliyor hastalar. Çin tıbbının bu önemli tedavi yöntemi yeni teknolojiler ile özellikle lazerli tedavilerde daha az acı veren yöntemler artık çocuklara kadar uygulanabilen bir durum haline geldi. Bu sadece küçük yaşlar için değil iğneden korkan yetişkinler için de kurtuluş yolu.

Örneğin lazerli akupunktur tedavisi, deri hassasiyeti üst düzeyde olan kanserli hastalarda, diyabet hastalarında iğne kullanılarak yapılan tedavilere göre daha fazla kullanılmaktadır. Ancak kendi temel tedavi yöntemi olan iğneli akupunktur yöntemi kadar etkili bir yöntem olmasa da lazerli tedavi de yardımcı yöntem olarak tıp da kullanılmaktadır.

Boyun, bel ve sırt ağrılarında kafa derisi akupunturunda ise daha çok elektroakupunktur kullanılmaktadır. Diğer yöntemlere göre daha az alanda uygulansada lazerli tedaviye göre verimi daha yüksektir.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı