Akupunktur ile sigara ne kadar sürede bırakılabilir

Sigara günümüz dünyasında AIDS’den daha fazla cana mal olan ve ondan çok daha tehlikeli bir düşmandır. Günümüz toplumlarının en büyük düşmanlarından olan sigara alışkanlığını ortadan kaldırmak için birçok plan ve program hazırlanmaktadır. Her geçen yıl biraz daha düşen sigara kullanma alt yaş sınırı, dünyanın gelecek kuşakları içinde en büyük tehlikelerden birisi olacak gibi görünmektedir. Çoğunluğu kanserojen içeriğe sahip olan yaklaşık 4000’den fazla kimyasal maddeyi içerisinde barındıran sigara başta akciğer olmak üzere dil, dudak, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, mesane, böbrek ve kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olmaktadır. Sigara bırakmak hem psikolojik hem de fizyolojik bir tedavi yöntemi ile olmaktadır. Bu iki tedavi yöntemi de için en uygun zemin hiç kuşkusuz akupunkturdur.

Günümüzde yapılan sigara bırakma uygulamalarının en popüleri, en çok rağbet göreni ve aynı zamanda en başarılı sonuç vereni akupunktur yöntemi ile yapılan sigara bırakma seanslarıdır. Tedavi sürecinde sigara da bulunan ve bağımlılık yapan maddelerin yerini endorfin denilen ve ağrı kesiciden 30 kat daha etkili olan bir salgı almaya başlar. Bu yöntem ile sigara bırakmanın en avantajlı tarafı gerginlik, uyku düzeninin bozulması, yorgunluk, sinir, baş ağrısı gibi belirtiler oluşmadan tedavi edilir. Dünya Sağlık Örgütü(WHO) tarafından da en etkili sigara bırakma yöntemi olarak gösterilen akupunktur ile sigara bırakma bağımlı üzerinde ruhsal bir tahribat bırakmadan tedavinin tamamlanmasıyla sonuçlanmaktadır.

Öncelikli olarak tedaviye başlanmadan uzmanlar tarafından istenilen ve beklenilen en önemli talep güçlü bir irade ile sigarayı bırakma isteğidir. Çünkü bu iradeyi göstermeden hiçbir tedavi yönteminde başarı sağlanamaz. Kişilerin bağımlılık düzeylerine göre tedavi süreleri ve seansları da değişim göstermektedir. Belli periyodlarda yürütülen seanslar ile en fazla 14 gün içerisinde tedavi tamamlanmaktadır. Bu tedavilerde başarı oranı ise % 90 civarında olmaktadır. Akupunktur ile sigara bırakmanın en büyük artısı ise kişiye hiçbir yan etkisinin olmamasıdır. 6 ay itibari ile sigara içmeyi bırakan bir bağımlı, bu alışkanlıktan kurtulmayı başarmış sayılmaktadır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı