LAZER EPİLASYON NASIL YAPILIR

Son zamanların en çok tercih edilen yöntemlerinden biri olan lazer epilasyon kıl ve tüy sorununu kökten çözme iddiasıyla büyük ses getirmektedir. Yıllardır özellikle kadınlar kuaförlere ve güzellik salonlarına bu problemden kurtulmak için tonlarca para harcamaktaydılar. Üstelik harcanan paralar kesin ve kalıcı çözümler vermediği gibi acılı yöntemleri de beraberinde getirmekteydi. Ancak 90’lardan itibaren yaygınlaşmaya ve kullanılmaya başlanan lazer epilasyon yöntemi ile hem kalıcı çözümler elde edilmeye başlanmış hem de daha hesaplı bir yolla bu sorun ortadan kaldırılmıştır.

Lazer epilasyon için öncelikle bir merkez bulmak gerekmektedir. Merkezin mutlaka hijyenik bir ortam olduğundan emin olunması daha sonra lazer uygulayacak kişinin uzmanlaşmış ve bu konuda eğitimli olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Lazer epilasyon uygulamasında ilk adım uygulama yapılacak bölgede kıl köklerinin belirginleştirilmesi işlemidir. Bunu da uzmanlar jilet yardımı ile yapmaktadır. Kıl köklerinin ortaya çıkması ile lazer işleminin ikinci aşaması olan jel sürülmesine geçilmektedir. Lazer uygulanacak bölgeyi temizledikten sonra özel bir jel sürülmektedir. Müşteriye lazer ışınlarından etkilenmemesi için ışın geçirmeyen gözlüklerden takılmaktadır. Daha sonra lazer uygulanacak bölgeye cihaz yardımı ile ışın verilmeye başlanır ve bu işlem saniye aralıkla devam eder. Bu işlemin amacı kıl köklerini kurutarak bir daha çıkmasını önlemektir. İşlem tamamlandıktan ve bölgenin her yerine ışın verildikten sonra spatula yardımı ile sürülen jel temizlenir. Bununla birlikte epilasyon merkezinden işlem tamamlanmış olur.

Lazer epilasyon çok kısa dakikalarda büyük bölgelerin temizlenmesinde etkilidir. Örneğin koltuk altı için bir seans ortalama 15 dakika sürmektedir. Lazer epilasyon uygulama işlemi bittikten sonra artık bölgenin korunması ve bakımının yapılması kişiye kalmıştır. Uzman kişi nelere dikkat edilmesi ile ilgili bilgiler vererek müşterileri yönlendirmektedir. Lazer epilasyonun yapılacağı günlerde solaryuma girmemek tenin aşırı yanmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Lazer epilasyon uyguladıktan sonra o bölgeye gün içerisinde su değdirmemek, tahriş olmasını önlemek amacı ile yumuşatıcı kremler kullanmak gerekmektedir. Genellikle bepanten kremi ile uygulama yapılan bölge tahriş olmaktan ya da kızarıklıklardan korunabilmektedir.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı