İĞNELİ EPİLASYON

Günümüzde insanların kıl ve tüy sorununu çözmek için en çok tercih ettiği yöntemlerin başında lazer epilasyon ve iğneli epilasyon gelmektedir. Lazer epilasyon ve iğneli epilasyon yöntemleri uzun yıllardır birçok ülkede uygulama alanı bulmaktadır. Her iki yöntemde de kıl köklerinin kurutularak ve yakılarak kılları yok etme amacı vardır. Kullanım oranlarına bakıldığında lazer epilasyon daha acısız olduğu düşünüldüğü için daha çok tercih edilmektedir. Bu nedenle günümüzde her türlü kıl sorununu çözen lazer epilasyon daha da yaygındır. Ancak lazer epilasyondan yanıt alamayan müşteriler de bulunmaktadır. Bu noktada devreye iğneli epilasyon yöntemi girmektedir. Daha çok ince, açık renkli veya beyaz kılların yok edilmesi için iğneli epilasyon yöntemi kullanılmaktadır. Kılın köküne ve kıl şaftına yakın yerleşimli deri kök hücrelerine direkt yakıcı etkisi nedeniyle iğneli epilasyonda sonuçlar kalıcıdır.

Lazer epilasyonda olduğu gibi iğneli epilasyonda da uygulama tekniği, uygulanacak merkez, cihazlar ve uygulayacak uzmanlar çok önemlidir. Bunun için tavsiye edilen yerlere gitmekte fayda vardır. Daha önce iğneli epilasyon yaptırmış kişilerden mutlaka uygulamanın nasıl olduğunu öğrenmek gerekmektedir. İğneli epilasyonda uygulama tekniği çok önemlidir. Kıl köküne ince steril bir iğne ile girilerek çok düşük akımlı bir elektrik uyarı yapılmaktadır. Bu işlemden sonra kıllar köklerinden kolaylıkla çekilerek alınmaktadır. Uygulama alanında kızarıklık, kabartı, bazen 1-2 gün süren küçük kabuklanma gözlenebilmektedir. İğneli epilasyon uygulamasında kullanılan iğneler steril ve tek kullanımlık olmalıdır. Uygulamadan hemen %100 sonuç almak mümkün değildir. Çünkü her kıl aktif üreme döneminde değildir. Aktif üreme dönemindeki kıllar daha kolaylıkla yok edilmektedir.

İğneli epilasyon yaygın varisli hastalara, kalp pili kullananlara, hamilelere, şeker hastalarına, aktif enfeksiyonu olanlara, kanserli vakalara, sedef hastalığı- vitiligo- köbnerizasyon gösteren deri hastalığı olanlara ve AIDS- frengi gibi bulaşıcı hastalığı olanlara uygulama yapılmamaktadır. Epilasyonu takip eden 24 saat içinde deriyi tahriş edebilecek parfüm,deodorant gibi kozmetik ürünlerinin sürülmemesi tavsiye edilir. Epilasyondan sonra cilt sıcak su ve kese ile tahriş edilmemelidir. Ilık su ve yumuşak bir sabunla uygulama alanı yıkanabilir. Enfeksiyon gelişmemesi için tedavi alanına antibiyotik içeren krem veya pomadların sürülmesi önerilmektedir.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı