Lazer epilasyon istenemeyen tüylerden kurtulma konusunda son dönemlerin en başarılı uygulaması olarak görülmektedir. Ancak yine de bazı durumlarda uygulanması sağlık yönünden sakıncalı olabilmektedir. Bu yüzden lazer epilasyon yaptıracak kişinin öncelikle kendi sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olması önemlidir.
Lazer epilasyonun sakıncalı olduğu durumlar konusunda ön plana çıkan hamileliktir. Hamile bayanların bu tür uygulama yaptırmaları sakıncalı olup, etik olarak epilasyon yapacak kurumunda bu konuda gereken hassasiyeti göstermesi önemlidir. Çünkü yapılan işlem ve cilt altına verilen enerji dalgaları gerek metabolizmasında düzensizlik olan anne adayının gerekse gelişmekte olan ceninin sağlık durumunu olumsuz etkileyebilmektedir.
Lazer epilasyon uygulamasının sakıncalı olduğu diğer bir durum ise epilepsi hastalığıdır. Bilindiği gibi sara ve epilepsi hastaları çoğu kez nedeni belli olmayan nöbetler geçirebilmektedir, genellikle heyecan ve stresin neden olduğu bu nöbetlere uygulanan seans sırasında hastanın heyecanlanması ya da sıkılması da neden olabilmekte, gerek hasta gerekse epilasyonu yapan uzman bu aşamada sorun yaşayabilmektedir. Bu yüzden nöroloji uzmanından epilasyon onayı olmayan epilepsi hastalarına lazer epilasyon yapılmamaktadır.
Bazı cilt tiplerinde görülen aşırı sivilcelenme durumlarında tedavi amaçlı ağır ilaçlar kullanılmakta ve bu ilaçlar karaciğer üzerinde ağır tahribata yol açabilmektedir. Bu ilaçların kullanımından sonraki 6 ay içinde vücuttaki enzimler doğal durumuna ancak gelebilmektedir. Bu yüzden bu tür tedavi uygulamaları sonuçlanmadan ve kullanılan ilacın tamamen vücuttan atıldığı tespit edilmeden lazer epilasyon uygulanması sakıncalı olabilmektedir. Ayrıca kronik hastalığı olan ve düzenli ilaç kullanmak durumunda olan kişiler ilgili doktorun onayı olmadan epilasyon işlemi yaptırmaları durumunda yaşanılan sağlık sorunu tetiklenebilmektedir. Bu yüzden kronik hastalığı olan kişiler lazer epilasyon yaptırmadan doktorları ile bu yönde görüşmeleri gerekmektedir.
Lazer epilasyon uygulamalarında kaş ve göz çukuruna denk gelen bölgelere uygulama yapılmamaktadır. Kaşların oldukça hassas bir bölgede bulunuyor olması ve göz çukurlarındaki kıl köklerinin oldukça narin bir bölgede olmasından dolayı bu yönde talepler reddedilmektedir. Aksi takdirde hiç istenmeyen sıkıntılar doğabilmekte ve hasta daha tatsız durumlar ile karşılaşabilmektedir.