Lazer epilasyon teknolojileri incelendiğinde, farklı cilt ve tüy yapısına sahip olan insanların bu yönde ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak hazırlanıp uygulandıkları görülmektedir. Bu teknolojilerden kısaca bahsetmek gerekirse;
Alexandrite lazer: Türk insan ırkının cilt yapısının çok koyu renkte olmadığı, fakat kıl renginin koyu olduğu bilinmektedir. Alexandrite lazer bu tür tüy yapısı üzerinde etkili olmaktadır. Bu uygulama kıl köküne kadar ulaşabilmekte ve kalıcı olarak kıl kökünü yok edebilme özelliğine sahip bulunmaktadır. Kalıcı yanık ve leke olgusuna neden olmaz ve çok derine nüfus ettiği için hijyen sorunu yaşanmaz.
Nd Yag lazer: Nd Yag lazer Alexandrite lazere nazaran daha yüzeysel uygulama alanına sahiptir. Bu yüzden kalıcı olarak etki göstermesi beklenemez. Kıl köklerine yeterli düzeyde etki etmeyen bu uygulamada daha fazla seans sayısına ihtiyaç duyulur ve çok acı hissedildiği için epilasyon uygulamasının yarıda bırakılması ihtimali yüksek olarak değerlendirilmektedir.
Işık bazlı sistemler: gerçek lazer uygulaması olmayan bu sistemde ışık yoğunlaştırılarak kıl köküne uygulanır. Modern ağda diye nitelendirilen bu yöntemde kalıcı sonuç elde edilmez, ayrıca cilde direk temas ettiği için hijyen konusunda sorun yaşanması muhtemeldir. Bu sebeple çok tercih edilen bir uygulama değildir.
Diore lazer: Diore lazer, açık renge sahip ve zayıf tüylerin yok edilmesinde etkili olan bir yöntemdir. Kasık bölgesi ve koltuk altı tüyleri gibi direnci yüksek olan bölgelerin epilasyonunda tercih edilmeyen bu yöntem ile yüz kılları epilasyonunda değerlendirilmekte olup, bu uygulamanın da hijyen açısından güvenilirliği bulunmamaktadır.
Radyo freguency: gerçek anlamda lazer olmayan bu uygulamada radyo frekansları yardımı ile epilasyon yapılması amaçlanmaktadır. Zayıf ve dirençsiz tüylerin köklerine etki edebilen bu uygulamanın kalıcı olmadığı ve epilasyon uygulanan bölgede zaman içinde yeniden tüylenme görüldüğü ifade edilmektedir.
Lazer epilasyon uygulamaları kıl kökünün ve hastanın cilt yapısının durumuna göre tespit edilmekte ve uygulanmaktadır. Bu yönde en sağlıklı seçim hasta ve uzmanın bir araya gelerek hastanın durumunun analiz edilmesi ile sağlanacağını belirtmek gerekir.