AKUPUNKTUR P6 NOKTASI

Akupunktur tekniğinde insan vücudunda bulunan uyarı noktalarının uyarılması sonucunda vücudun gösterdiği reflekslerden yararlanılmaktadır. Bu noktaların her bir farklı bir bölgede kendisini hissettirmekte ve uygulama alanındaki başarı oranının yüksek oluşu bilim adamlarını bile hayrete düşürmektedir.  p6 noktaları da akupunktur tekniğinde en çok önem arz eden bilgilerden birisidir. Genel olarak el ve ayak bileklerinde olduğu ifade edilen p6 noktası, bazı hastalıklar durumunda en çok uyarılmaya müsait olan ve en iyi tepkimenin alınabileceği noktalardır. Özellikle kalp ve damar hastalıkları sorunu yaşayan insanların tedavisinde değerlendirilen bu yöntem, oldukça başarılı olmak ile birlikte gerek Türkiye’de gerekse diğer gelişmiş ülkelerde bu yöntem ile tedavi olan kalp ve dama r hastasının sayısı azımsanmayacak düzeydedir.

İnsan vücudunda el ve ayak bileklerinde bulunduğu ifade edilen p6 noktalarından yapılan uyarı ile tansiyon dengeleme uygulamasında başarılı sonuç alındığı artık tüm tıp uzmanları tarafından kabul edilmiştir. Hastanın bu noktalarına elektro akupunktur ile yapılan müdahale seansları neticesinde ilaç kullanımına gerek kalmadan olumlu netice almak mümkündür. Ayrıca sıcağa ve soğuğa karşı katlanılabilirliği arttırdığı ve bu yönde sorun yaşayan insanların p6 noktalarına elektro akupunktur tedavisi uygulatarak başarılı sonuçlar aldığı bilinmektedir.

p6 noktası yüzyıllar öncesinde Uzakdoğu tekniklerinde biliniyor ve hastalık tedavilerinde kullanılıyordu. Günümüzde hala aynı teknik izleniyor ve kalp hastalarının hayatının stabil tutulmasında en güvenli yöntem olarak tercih ediliyor. Bunun nedeni ise kalp ve damar hastalığı sorunu olan insanların belli oranda kan inceltici diye bilinen ilaçlara ihtiyaç duyduğudur. Bu ilaçların alınması ile kan akışının stabil tutulması ve hastanın konforunun sağlanması amaçlanmaktadır. Ancak bu tür ilaçların vücutta yarattığı yan etkiler inkâr edilmeyecek ve göz ardı edilemeyecek seviyededir. Oysa elektro akupunktur tedavisinde sadece vücuttaki uyarı noktaları harekete geçirilir ve gerek alınan oksijen miktarı gerekse kan hareketinin hızlanması ile birlikte damar yapısının direnç kazanması sağlanır. Ayrıca kimyasal alınmadığı için yan etki ihtimal ise konusu değildir.  Bu yüzden günümüzde Amerika’da dahi birçok tansiyon hastası hastalığı akupunktur ile kontrol altına almıştır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı