AKUPUNKTUR ÖDEM TEDAVİSİ

Vücutta su tutulmasına ödem adı verilmektedir. Bu bazı durumlarda genel olarak vücudun tamamında görülüyorken, bazı durumlarda ise bölgesel olarak ödem fark edilmektedir. Bölgesel ödemlerde genellikle sorunlu bölgedeki dokuların görevini layığı ile yapamadığı ve su tutulmasına neden olduğu için bu bölgelerde gerek yaşanılan sağlık sorunundan gerekse ödemin neden olduğu ağrı hissi artmaktadır. Bu tür ödemlerin tedavisinde bilimsel tıp imkânlarından yararlanılabilmektedir. Ancak bilimsel tıp kimyasal desteğine ihtiyaç duyması bakımında günümüzde çok önerilmemektedir. Bu gibi durumlarda bu yönde ödemlerin tedavisinde akupunktur tedavi uygulamalısına yönelmek alınacak en sağlıklı karardır.

Akupunktur ile ödem tedavisi uygulamasında vücuttaki belirli noktalara özel hazırlanmış olan iğnelerin batırılması ve bu bölgelerin uyarılması neticesinde beyine sinyal gönderilir ve beyinde steroid denilen enzimi salgılanması artar. Steroid vücuttaki ödemin atılmasında ve su tutulmasını kontrol altına alınmasında etkili rol oynamaktadır. Steroid maddesi dışarıdan alındığında vücutta yıkıcı yan etkiler yaratabilmektedir, oysa vücut ihtiyacı olan steroidi kendisi ürettiğinde yan etki yaratmaz, sadece sorunlu bölgedeki onarım hızlanır ve hasta rahatlar

Akupunktur ile ödem tedavisinde uygulanan iğneler, hastanın serotonin ve endorfin enzimlerinin artmasına neden olmaktadır. Seanslarda uygulanan iğneler bu enzimleri harekete geçirir ve hastanın rahatlaması sağlanır. Bu enzimlerin sakinleştirici teskin edici etki yarattığı ve vücutta serotonin ve endorfin enziminin azalması durumunda acıda dayanıklılık seviyesinin düştüğü var sayılırsa, akupunkturunda bu enzimleri tetiklediği hesaba katıldığında hastanın rahatlaması üzerinde olumlu etki yaratmakta, hasta bu dönemi daha konforlu olarak atlatabilmektedir. Ayrıca dokuların tahrip olması da ödem ve şişlik nedeni sayılmaktadır. Ödem sorunu yaşayan hasta akupunktur ile tedavi olmayı seçtiğinde göreceği seanslarda uygulanan iğneler yardımı ile dokular harekete geçmektedir ve yaşanılan kasılma ve rahatlama durumu hastanın sorunlu bölgesindeki dokuları uyaracak ve oksijen depolama kabiliyeti artsan doku kendisini yenilemeye başlayacaktır. Buda hastalığın tedavi sürecini hızlandıracak ve hastanın acı çekmesine engel olacaktır.

Akupunktur özellikle son yıllarda gelişmiş olan ülkelerde en sık tercih edilen tedavi uygulamalarından birisidir ve yapılan tedavilerdeki başarı oranının yüksek oluşu etrafına daha fazla meraklı toplamaya yardımcı olmaktadır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı