AKUPUNKTUR MALZEMELERİ

Akupunktur uygulaması, alternatif tıp seçeneklerinden birisi olup son yıllarda olduk çok ilgi görmektedir. Vücuttaki belli noktaların uyarılması ile vücudun reaksiyon göstermesine dayalı bu tedavi yönteminde çok ince ve metal iğneler kullanılmaktadır. Akupunktur malzemeleri incelenecek olduğunda en önemli araçların çeşitli boy ve ebatlarda hazırlanmış iğneler olduğu görülmektedir. Ancak bu iğnelerin özel iğneler olduğu da belirtilmelidir. Paslanmaz çelik, gümüş ya da altın karışımından hazırlanan iğneler, bilimsel tıpta kullanılan iğnelerin aksine içleri boş değildir.

Akupunktur malzemeleri olarak kullanılan iğneler tedavi sürecinde hastanın vücudunda yerleştirilen noktalarda bulunması zorunlu olup, gelişi güzel çıkartılıp takılması düşünülemez. Uzman gözetiminde yerleştirilen iğnelerin hangi türde olacağı da yine akupunktur uzmanının inisiyatifine kalmıştır. İğnelerin vücudun belirlenen bölgelerine yerleştirilmesi sırasında hasta çok az acı hissedebilir, ancak iğnelerin özelliğinden kaynaklanan konfor sayesinde bu acı elinize kaza ile batan bir iğnenin acının çok altında olmaktadır. Genellikle hasta iğne deriye batırıldığında bir şey hissetmez, ancak akupunktur noktasına ulaşan iğne çok küçük bir batma hissine neden olabilmektedir.

Akupunktur malzemeleri sayılan iğnelerin boyuta farklılık göstermektedir. 0.5cm ile 4,0 cm arasında değişen boyutlardaki iğnelerin şekillerinde de farklılıklar görülebilmektedir. Tedavi sürecinde ortalama 2 ile 6 iğne arasında işlem yapılır, ancak uzmanın görüşüne göre iğnelerin miktarı da değişmektedir. Hastanın özelliğine göre uzman karar verebilmekte ve farklı noktalara farklı ölçülerde iğne kullanabilmektedir. Akupunktur iğneleri kullanıma özel olarak tek kullanımlıktır. Hastanın her tedavi seansında iğne değiştirilir ve kullanılan iğne bir daha kullanılmaz. Ayrıca vücuda 0,5 ile 4 ya da 5 cm derinliğe batırılan iğneler neredeyse düğüm atılabilecek esnekliğe sahip olup, battığı yerde kırılması mümkün değildir. Ancak hastanın dikkatsiz davranması neticesinde iğne eğilebilmektedir. Ancak bu durum yine uzmanın kontrolünde düzeltilmesi uygun görülmektedir.

Akupunktur uygulaması çok detaylı bir tedavi biçimi olup işinin ehli kişiler tarafından ve hizmet kalitesini ispat etmiş merkezlerde yapılmalıdır. Bu yönde merdiven altı diye tabir edilen akupunktur merkezlerinde yapılan akupunktur uygulamaları hastanın sağlığına kavuşması bir yana, daha büyük sorunlara neden olabilmektedir.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı