AKUPUNKTUR MİGREN TEDAVİSİ

Migren ağrısı ile karşı karşıya kalan ve yaşam standardı düşen insanlar farklı çözümlerden yardım almakta ve bu sıkıntılı dönemi aşmaya çalışmaktadırlar. Bazıları bilimsel tıp uygulamalarından yararlanırken, bir kısmı ise alternatif tıp uygulamaları ile migren ataklarını kontrol altına almaya çalışmaktadırlar. Akupunktur tedavisi migren ağrılarına karşı uygulanan en başarılı çalışmalardan birisidir. Uzak doğu ülkelerinde yüzyıllar boyu uygulanan bu yöntem ile vücuttaki uyarı noktaları tespit edilir ve bu noktalar özel iğneler yardımı ile uyarılarak ağrının kontrol altında tutulması sağlanmaktadır.

Migren konusunda araştırma yapan uzmanlar bu alanda en iyi sonucun akupunktur tedavisi ile alındığını ifade etmektedirler.  Bu uzak doğu felsefesinin ve uygulamasının beyin sinir uçlarında yaptığı uyarıcı etki sayesinde hasta hem atakların arasındaki mesafenin açıldığını hem de atakların daha hafif hissedildiğini ve bu nöbetlerin eskiye nazaran daha hafif atlatıldığını belirtmektedirler.

Akupunktur ile migren tedavilerinde farklı uygulamalar ile hastanın sorunu çözülmektedir, bu uygulamalar arasında yapılan seçimlerde hastanın yaşadığı ataklara neden olan sebepler bulunmakta ve buna göre bir yöntem seçilmektedir. Uzmanlar hastaların akupunktur tedavisinde 6. seanstan sonra atakların yapısının değiştiğini açıklamaktadırlar. İlk 6 seansta hastanın dengesi bulunmakta ve vücut yeni dengeye ayak uydurabilmektedir. Hastanın durumuna göre kulak ya da vücut bölgesine uygulana akupunktur, bazı durumlarda her iki alanda birden uygulanabilmektedir. Ayrıca uzmanlar hastaların tedaviye ne kadar erken başlarsa o kadar çabuk netice alındığı yolunda vatandaşları uyarmaktadır.

Akupunktur ile migren tedavisinde öncelikle vücudun dengesinin bir bütün haline getirilmesi hedeflenmektedir. Vücut bu dengeye ayak uydurmakta ve ağrıyı tetikleyen faktöre karşı direnç oluşturmaktadır. Migrenin aslının vücudun dengesizliğe ayak uyduramaması ve buna gösterdiği reaksiyon göstermesi durumu olarak belirtildiğinden, akupunktur uygulaması vücudun dengesini belli bir seviyeye getirmekte ve hastalığın neden olduğu bulgular ortadan kaybolmaktadır.

Migren hastalarının atak sürecinde yaşadığı sıkıntının tarifinin ne kadar imkânsız olduğu bilinmektedir. Artık dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile insanlar migren sorununu akupunktur tedavisi ile çözmekte ve sağlıklı günlerine geri kavuşabilmektedirler.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı