Akupunktur Sinüzit Tedavisi

Mukoza iltihaplanması olarak ortaya çıkmakta olan sinüzit hastalığının iki türünden daha ciddi olanı kronik sinüzittir. Sinüzit hastalığının ileri safhasıdır ve sebepleri arasında alerjik hastalıklar, burun iç yapısındaki bozukluklar, sigara ve alkol kullanımı, gribal hastalıklara sık yakalanma faktörüyle süregelen bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır.

 

Kulak burun boğaz uzmanları tarafından çeşitli tedavi yöntemleri gün geçtikçe geliştirilen sinüzit hastalığında akupunktur tedavisi ise son dönemlerde yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. Sadece sinüzit tedavisinde değil bir çok hastalığı tedavi ve yok etmede ileri safhada gelişmiş bulunan akupunkturun tedavi ediciliğinin temeli arasında bulunan sebepler vardır. Akupunktur uygulaması bağışıklık sistemini uyararak vücudun hastalıkla mücadelesini güçlendirerek bireylerin direncini arttırmaktadır.  Ödem çözücü etkisi ile bu hastalığın ana kaynağı olan tıkanmış mukoza yollu sinüs kanallarının açılmasını sağlar ve bu kanallarda bulunan allerjik reaksiyonu oluşturan salgıları azaltır. Sinür boşluklarında iltihaplanan bölgelerdeki doku beslenmesi ve savunma gücünü arttırır. Sinüzit hastalığıyla sık sık ve uzun süreler ilaç tedavisi ile iyileşemeyen hastalar için yan etkisinin olmaması nedeniyle de akupunktur uygun bir tedavi yöntemidir.

 

Enfeksiyonlarda da bu özelliği sebebiyle tercih edilen akupunktur tedavi yöntemi hastaların herhangi bir enfeksiyona yakalanmasını daha aza indirgiyor. Bilinen bir gerçek vardır ki daha az enfeksiyon demek daha az rahatsızlık demektir. Akupuntkur tedavisinin bir önemli etkisi de vücudun kendi steroidini salgılanması sağlıyor olmasıdır. Böylece yara içeriden tedavi ediliyor ve dışarıdan alınan steroid çocukların büyümesini engellediğinde, akupunktur tedavisi dışarıdan steroid alımını bıraktırarak çocukları bu tehlikeden kurtarmış oluyor. Hastalığın etkilerinden biri olan alerjik reaksiyonda en önemli rolü üstlenen immünglobülin-E akupunktur tedavisi sonrası ciddi anlamda azalıyor, örneğin 900 üniteden 200 üniteye düşüyor.

 

Kronik sinüzit tedavisi olarak çoğunlukla tercih edilen akupunkturun büyük etkilerinden biri de özellikle sık sinüzit atağı geçiren, antibiyotiklerle tam iyileşme sağlanamayan, allerjik bünyeye sahip hastalarda kesin ve etkili tedavi sağlamasıdır. Akupunktur tedavisi sayesinde hastanın sinüziti tedavi olunca, burnu açılıp ağızdan nefes almaya başlayınca önceden varolan halsizlik, günboyu yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü düzelme göstermektedir.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı