Akupunktur yöntemiyle boyun ağrıları nasıl tedavi edilir

Vücudumuzda bulunan omurlar arasında hareket kabiliyetimizi sağlamakla görevli olan diskler bağ dokularından oluşmaktadır. En önemli görevleri ise hareketlerimiz esnasında eğilme ve ağır kaldırma gibi pozisyonlarda oluşan basıncı merkezden kenarlara doğru eşit miktarda dağıtmaktır. Diskler jel gibi, pelte kıvamında bir yumuşak maddeden oluşmaktayken, dış kısımları da özel lif dokulu bir tabakayla çevrilmektedir. Beyine giden damarlar, ellere ve kollara hareket kabiliyeti veren sinirlerimiz omurların ve disklerin hemen yanında bulunmaktadırlar.

 

Boyun ağrılarına sebep olan rahatsızlık durumlarını tetikleyen durumlar ise; masa başı iş yapmak, bilgisayarın başında öne eğik vaziyete, kambur halde çalışmak, uzun topuklu ayakkabı giymek, aşırı stres içinde yaşamak, yanlış duruş ve oturuşlar boyun disklerin yıpranmasına ve zarar görmesine neden olarak boyun ağrıları şikayetlerinin ortaya çıkmasına yol açar.

 

Boyun ağrılarına sebep olan en yaygın hastalık boyun fıtığıdır. Yukarıda bahsettiğimiz disk yapılarının içinde ki su miktarının azalmasından sonra diskin liflerinde minik yırtılmalar başlar. Diskin içindeki bulunan pelte kıvamındaki jel madde minik yırtıklardan dışarı doğru fırlar ve komşu dokulara, damarlara ve sinirlere baskı yapar. Bunun sonucunda ise hastada boyun fıtığının şikayetleri ortaya çıkar. Bu şikayetler başlıca; boyun ağrısı, omuz ağrısı, kol ağrısı, kürek kemikleri arasında ki ağrı, baş ağrısı ve baş dönmesi, kollarda uyuşma ve karıncalaşma, kollarda güçsüzlük hissi, sabah yorgunluğu, kulakta çınlama ve uğultu olabilmektedir.

 

Akupunktur tedavisi konusunda geliştirilmiş yöntemi boyun fıtığında ki yapısal bozuklukları tedavi etmekte kullanan uzmanlar, diğer tedavilerin aksine akupunktrun uzun süreli ve etkili yararlar sağladığını gözlemlemektedir. Akupunkturla boyun fıtığı tedavisinde kulak ve vücut akupunkturunun iki çeşidi de uygulanabilmektedir.

 

Akupunktur; ağrıyı gidererek, adaleyi gevşeterek, ödemi çözerek, psikolojik rahatlık sağlayarak boyun fıtığını tedavi ettiği için vücutta ki bulunan ağrı kesiciler harekete geçerler ve akupunktur uygulaması esnasında batırılan iğneler vücutta bulunan endorfin hormonunu harekete geçirir. Endorfin hormonu vücudan kendi için kullandığı bir ağrı kesicidir. Boyun ağrılarının derinine inerek asıl sebeplere ulaşıldıktan sonra diğer tedavilere nazaran akupunktur tercih edilmelidir.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı