Akupunktur uykusuzluk tedavisi

İnsomnia yani uykusuzluk hastalığı; uykuya dalmada, uykuyu sağlıklı bir şekilde sürdürmede, uykuyu sonlandırmada sürekli olarak problem yaşayan ve dinlendirici bir uyku yaşaması mümkün olmayan kişilerin rahatsızlığıdır. Kişi bu rahatsızlıktan ötürü sağlıklı uyuyamadığı için bu durum onda yorgunluk hissi, duygu alanında değişmeler, huzursuzluk, hırçınlık, verimlilikte azalma, hatta düşünsel işlevlerde bozulmaya sebep olmaktadır. Uykusuzluk rahatsızlığı kişide sadece bununla kalmamakta psikososyal ve mesleki alanlarda da sorunlar yaşamasına yol açmaktadır.

Uykusuzluk problem genellikle tek başıma ortaya çıkmamaktadır. İnsanların günlük yaşamlarında karşılaştıkları problemler, travmalar, genel sağlık alanlarında yaşadıkları sorunlar, yaşam kalitelerinin düşmesi ve enerji, zaman gibi kayıpların telafisini yapamama durumları gibi yakınmalar %75 gibi bir ordanda insomnia hastalığını tetiklemektedir. Bu etkilerin yanı sıra depresyonla ortaya çıkan en büyük probleminde insomnia olduğu ve tüm diğer problemleri tetikleyip olumsuz etkilediği bilinmektedir. Bu kişilerin uyku örüntüsündeki değişiklikler biyolojik gösterge olarak kabul edilir ve tipik özellikler kısa sürede REM dönemine girme, geceleri sık uyanma, sabahları erkenden uyanma olarak özetlenebilir.

Anksiyete yani kaygı problem hastalığında da çoğu zaman uykuya giriş sorunları yaşamakta olan hastaların bir bölümü gerginlik nedeniyle, yeterince gevşeme elde edemediklerinden uykuya zorlukla girebilmektedirler. Uykusuzluk sorununa genel bir açıdan bakacak olursak vücudun fiziksel ya da psikolojik her türlü uyarılmaya yol açan tüm faktörlerin neden olabileceğini söyleyebiliriz. Diğer hastalıkların etki olabildiği gibi, başka hastalıklar adına kullanılan bazı ilaçlar da uykusuzluğun biyolojik nedenleri olabilir.

Strese neden olan, bireyin içinde bulunduğu gerginlik ve kaygılar, uykunun başlangıcında beklenen gevşemeye engel olduğu, hatta uyku ya da uyumanın kaygı verici bir yaşantı olarak ortaya çıktığı söylenebilir. Böylece, hastanın uykuya girişi gecikmekte ya da uykuya geçememekte, uyku başlasa bile kesintilerle sürmektedir.
Kişilerin tüm bu rahatsızlıklarla alakalı olarak akupunktur tedavisiyle kısa sürede iyileşmeleri ve sağlıklı sonuca ulaşmaları mümkün olmaktadır. Kulak akupunkturu yöntemiyle ortalama 10 seanslık bir programla insomnia hastalığından kurtulan ve derin uykularına kavuşan hastaların oranı oldukça yüksektir. Uzmanların tavsiyesiyle akupunktur tedavisini tecih edebilirsiniz.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı